Nakon pada aviona okružili su ga džihadisti, a onda je on izabrao smrt: Ruski pilot izgovorio herojske reči i razneo se granatom (VIDEO)

Filipov je posthumno predložen za heroja Rusije, navelo je rusko Ministarstvo odbrane

  • 17

Ruski pilot Roman Filipov, čiji su borbeni avion "Suhoj 25" oborili su pripadnici džihadističke grupe Tahrir el-Šam iznad terotorije koju kontorlolišu, razneo je sebe granatom nakon što su ga ekstremisti teže ranili i okružili, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Ruski pilot se do poslednjeg daha junački borio sa džihadistima: Krvožedni teroristi su ga opkolili sa svih strana i napali (VIDEO)

Filipov se katapultirao nedaleko od sela Tel Debes i do poslednjeg trenutka borio se protiv ekstremista oružjem koje je imao kod sebe, stoji u saopstenju ruskog ministarstva, preneo je TAS S.

- Ovo je za naše momke - rekao je pre nego što se digao u vazduh.

Filipov je posthumno predložen za heroja Rusije, navelo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu naveo je u saopštenju da je posthumno nominovao majora Filipova za heroja Rusije i da je pilot dao sve od sebe da zadrži avion u vazduhu dok god je to mogao.

Džihadistička grupa Tahrir el-Šam preuzela je odgovornost za obaranje ruskog borbenog aviona "Su-25" na severu Sirije u subotu.

Ta grupa, kojoj se ranije priključio i ekstremistički Nusra Front, tvrdi da je avion oborila iz ručnog raketnog bacača, ali nije navela ko je odgovoran za ubistvo pilota koji se katapultirao.

Nusra Front je nekada bio ogranak Al Kaide u Siriji, podseća Rojters.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg primorje

    5. februar 2018 | 13:31

    Osvetice ga putin😂🤣

  • BOZA ZEMUNAC

    5. februar 2018 | 15:38

    Slava junaku.

  • ja ko ja

    5. februar 2018 | 13:30

    Hoce li ikada neko reci ovim budalama da stanu? To nema nista sa religijom veze, to je gore od bilo koje sekte, ti dzihadisti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA