≫ 

Sestra Kim Džong una stigla na ZOI u Pjongčang: Sve oči uprte u severnokorejsku delegaciju i njihovo brojno obezbeđenje (FOTO) (VIDEO)

Sestra lidera Severne Koreje Kim Džong una je prvi član te poriodice koji je posetio Južnu Koreju od Korejskog rata (1950-1953)

  • 5

Delegacija Severne Koreje predvođena sestrom severnokorejskog lidera Kim Jo Džong doputovala je danas u Pjongčang, gde će prisustvovati svečanosti otvaranja Zimskih olimpijskih igara.

Olimpijskim selom hara "ferari virus", nema snega, a zbog učesnika dve države organizatori na mukama: U senci politike počinju ZOI u Pjongčangu (FOTO)

Kako se navodi, sestra lidera Severne Koreje Kim Džong una je prvi član te poriodice koji je posetio Južnu Koreju od Korejskog rata (1950-1953), prenosi AP.

Foto: Tanjug/AP

Ona je u Južnu Koreju doputovala privatnim avionom svog brata zajedno sa predsednikom severnokorejske skupštine Kim Jong namom (90), a prema agendi on bi trebalo da se tokom trodnevne posete u subotu sastane sa južnokorejskim predsednikom Mun Dža-inom.

Foto: Tanjug/AP

Prilikom dolaska Kim Jo Džong je nosila crni kaput, crni kofer i privukla je veliku pažnju prisutnih fotoreportera.

Foto: Tanjug/AP

Pozdravila se uz smešak sa južnokorejskim zvaničnicima, među kojima je bio južnokorejski ministar unifikacije Čo Mjong gjon.

Foto: Tanjug/AP

U delegaciji Severne Koreje nalaze se i predsednik Nacionalnog sportskog komiteta i direktor Agencije koja se bavi međukorejskim poslovima.

Foto: Tanjug/AP

Prethodnih dana južnokorejski mediji bavili su se time da li će Kim Jo Džong preneti južnokorejskom predsedniku ličnu poruku svog brata i ako to i učini da li će ona uključivati i predlog za samit dva lidera.

Foto: Tanjug/AP

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • St3fan

    9. februar 2018 | 10:23

    Navijam za ujedinjenje dve Koreje kao nekada dve Nemačke. Severnokorejski narod zaslužuje bolji život

  • Darinka Sestra brata jako voli,a ne znam za obratno.

    9. februar 2018 | 09:33

    Samo naprijed do ujedinjenja. Koreja..... živjeli!!!

  • Djukac

    9. februar 2018 | 09:55

    Dobra sestra...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA