Nadežda je najmlađa žrtva pada aviona u Rusiji: Imala je samo 5 godina, zajedno sa majkom i 69 osoba je otišla u smrt (FOTO)

Podaci iz crnih kutija biće otvoreni čim budu predati u laboratoriju IAC i večeras će se verovatno znati da li će moći da budu dekodirani

  • 1

Jedno dete, dvoje tinejdžera i troje stranaca su među žrtvama avionske nesreće koja se juče dogodila u blizini Moskve. Ruski mediji objavili su da je najmlađa žrtva pada aviona petogodišnja Nadežda Krasova, koja je putovala sa majkom Oksanom (32).

Objavljene prve slike poginulih iz ruskog aviona koji se raspao u vazduhu: Ovo su kopilot i stjuardesa koji nisu imali šansu da prežive (FOTO)

Kako se navodi, jedan od stranaca je državljanin Švajcarske, a prve žrtve koje su identifikovane su stjuardesa Anastasija Slavinskaja (29) i drugi pilot Sergej Gambaran (34).

Na mestu pada ruskog aviona "An-148" sa 65 putnika i šest članova posade u blizini Moskve pronađena je jedna crna kutija, a istražitelji ispituju nekoliko teorija zbog čega se letelica srušila, saopštili su zvaničici i naveli da se operacije potrage nastavljaju.

Istražitelji ispituju više teorija zbog čega se avion srušio, uključujući nepovoljne vremenske uslove, ljudsku grešku i tehničke probleme, izjavila je portparolka ruskog Istražnog komiteta Svetlana Petrenko, preneo je Tass.

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin je odložio planiranu radnu posetu Sočiju zbog koordinacije rada vladine komisije oformljene posle nesreće.

Ruski istražni komitet pokrenuo je istragu o padu aviona ruske aviokompanije "Saratov erlajnz, a istraga je pokrenuta na osnovu optužbi za kršenje propisa o bezbednosti leta.

Avion An-148 leteo je ka gradu Orsk, u oblasti Urala, u blizini ruske granice sa Kazahstanom, u Orenburškoj oblasti, a srušio se u ranim popodnevnim satima po lokalnom vremenu, navodi Bi-Bi-Si.

Na Tviter nalogu sajta za praćenje letova Flightradar24 navedeno je da je avion padao brzinom od 1.000 metara u minutu, i to pet minuta nakon što je poleteo.

Crne kutije palog aviona prilično oštećene

Dve crne kutije iz aviona Am-148 prilično su oštećene ali je dekodiranje verovatno moguće, rekao je danas izvor u Međudržavnom vazduhoplovnom komitetu (IAC).

Foto: Tanjug/AP

- Obe crne kutije su oštećene - rekao je izvor agenciji Tass.

Podaci iz crnih kutija biće otvoreni čim budu predati u laboratoriju IAC i večeras će se verovatno znati da li će moći da budu dekodirani, naveo je izvor.

Ruski istražni komitet je saopštio da nema oštećenja unutar putničke letelice An-148 i da se eksplozija dogodila kada je avion udario u zemlju, prenela je agencija Tass.

Spasilački timovi su pronašli više od 300 delova palog aviona, rekao je izvor u kriznom timu, dodavši da su delovi skupljani u području većem od 30 hektara.

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin sve vreme dobija informacije u vezi istrage o padu aviona, a još je rano govoriti o uzrocima nesreće, rekao je Peskov, javila je agencija Tass.

- Ako tražite neki konačan izveštaj (vladine) komisije (o uzrocima nesreće), naravno, u ovom trenutku je nemoguće imati izveštaj, jer je prošlo manje od 24 sata (od tragedije) - istakao je Peskov.

VIDEO: Obaranje ruskog aviona u Siriji i žrtvovanje pilota

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Влајко

    12. februar 2018 | 18:41

    Бог вам подарио рајска насеља.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA