≫ 

Tramp se sastao sa učenicima nakon masakra na Floridi: Obećao strožije provere i predložio jednu strašnu stvar! (FOTO) (VIDEO)

Među učenicima koje je primio bilo je i šest učenika škole u Floridi gde je nedavno osumnjičeni za napad Nikolas Kruz (19) u pucnjavi usmrtio 17 učenika

  • 4

Američki predsednik Donald Tramp sugerisao je u sredu da bi naoružavanje nastavnika moglo da pomogne u sprečavanju masakra poput prošlonedeljne pucnjave u školi u Floridi, kada je ubijeno 17 učenika.

Tramp preduzeo korake ka promenama: Želi da zabrani modifikovanje vatrenog oružja kao što je učinio ubica iz Las Vegasa (FOTO) (VIDEO)

Tramp je podržao takvu ideju tokom susreta u Beloj kući sa učenicima koji su preživeli pucnjavu, prenosi Rojters.

- Kada biste imali nastavnika koji je vešt i obučen sa oružjem, to bi moglo da okonča napad vrlo brzo - kazao je američki predsednik, priznajući da bi takva ideja izazvala kontroverze.

Foto: Tanjug/AP

Sastanak sa učenicima

Sedeo je usred polukruga u državnoj trpezariji Bele kuće napeto slušajući dok su učenici plakali i pozivali na promene. Obećao je da će preduzeti mere da se poboljšaju provere onih koji kupuju vatreno oružje.

Među učenicima koje je primio bilo je i šest učenika škole u Floridi gde je nedavno osumnjičeni za napad Nikolas Kruz (19) u pucnjavi usmrtio 17 učenika.

Foto: Tanjug/AP

- Ne razumem zašto još uvek mogu da uđu u prodavnicu i da kupe vatreno oružje, jednu AR - rekao je Sam Zeif (18) jecajući.

- Molim vas, molim vas ne dozvolimo da se ovo ikad više dogodi - rekao je Zeif.

"Puka priča"

Endru Polak čija je ćerka Medov Polak (18) ubijena je viknuo: "Trebala je da se desi još jedna školska pucnjava i mi smo to trebali da rešimo. Besan sam jer moju ćerku neću ponovno videti".

Foto: Tanjug/AP

Tramp je rekao kako će njegova administracija sprovesti provere i duševno zdravlje onih koji kupuju vatreno oružje u nastojanju da se škole učine bezbednijim.

- Bićemo vrlo čvrsti u proverama, jačamo provere, i stavljamo snažan naglasak na mentalno zdravlje - rekao je Tramp.

Foto: Tanjug/AP

- Neće biti samo puka priča kao što je bilo u prošlosti - rekao je.

Trampova podrška bilo kakvom strožijem zakonu o vatrenom oružju značiće promenu za tog republikanca, koga je Nacionalno udruženje vatrenog oružja podržalo tokom predsedničke kampanje 2016. godine.

Foto: Tanjug/AP

Pogledajte celokupan video:

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zora

    22. februar 2018 | 09:47

    Masakr na Floridi, a sta tek kazes za masakr u SIRIJI. Tamo neces ici da brojis mrtve.

  • SEVERAC ®

    22. februar 2018 | 09:31

    Taj isti predlog je prošle godine posle već kog zna masakra u nekoj školi dao oružarski lobi... Dobro se sećam. Kod njih je novac i biznis sve... Čim je počela velika kriza i marihuanu su legalizovali..... E čujem kako kokain, lsd, krek itd imaju fantastično dejstvo u kombinaciji sa upotrebom automatskog oružja, a leče i šuljeve i migrenu... LEGALIZUJ I OPOREZUJ...

  • Mile paranoja

    22. februar 2018 | 09:45

    Ova leva ima kolence za medalju..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA