Papa Franja dobio nesvakidašnji poklon: Knjigu koja je urađena po Andrićevim opisima mostova (FOTO)

Papa je ranije dobio manji primerak te knjige u kojoj su prikazana dela bosanskog autora grafika Safeta Zeca

  • 10

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja primio je danas u Apostolskoj palati u Vatikanu članove tročlanog Predsedništva Bosne i Hercegovine i od njih na poklon dobio veliku knjigu sa zbirkom grafika mostova u BiH, urađenu po opisima Ive Andrića iz romana "Na Drini ćuprija", na šta im je papa kazao da je već čitao tu knjigu grafika.

Erdogan u poseti papa Franji: Turski predsednik prvi put u Vatikanu posle 59 godina, Kurdi protestovali zbog njegovog dolaska (FOTO) (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

- Veoma lepo. Pročitao sam tu knjigu - rekao je papa, prenosi Ansa.

Foto: Tanjug/AP

Italijanska agencija navodi da je papa ranije dobio manji primerak te knjige u kojoj su prikazana dela bosanskog autora grafika Safeta Zeca.

Foto: Tanjug/AP

Navodi se da je papa sa članovima Predsedništva BiH - hrvatskim Draganom Čovićem, bošnjačkim Bakirom Izetbegovićem i srpskim Mladenom Ivanićem, proveo 35 minuta u privatnom razgovoru.

Foto: Tanjug/AP

Ansa navodi da im je papa poklonio encikliku "Hvaljen bio" i medaljone napravljene povodom petogodišnjice njegovog dolaska na čelo Vatikana.

Prilikom oproštajnog pozdravljanja, sa papom se prvo pozdravio Čović, potom Izetbegović i na kraju Ivanić, za kojeg Ansa navodi da se poglavaru Rimokatoličke crkve obratio "na srpsko-hrvatskom jeziku".

Foto: Tanjug/AP

- Nadam se da će se ponovo videti u Bosni i Hercegovini, jer ste, kada ste boravili u Sarajevu, doneli klimu mira - poručio je Ivanić papi.

Ansa podseća da je papa Franja posetio Sarajevo 6. juna 2015. godine.

Foto: Tanjug/AP

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    24. februar 2018 | 21:45

    Papa kaze iz kurtoazije da je procitao knjigu,a da ga pitate o cemu se radi e to bi bio pravi smehotres,on covek posle svakog sastanka gleda da ode u krevet da se odmori a ne da cita knjige ,on sto je procitao procitao je !!!!

  • Vule

    24. februar 2018 | 22:49

    Nista bez Bosne I Ive Andrica.

  • Zg

    24. februar 2018 | 22:37

    Trebali su mu poklonit bibliju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA