Ova crkva je pozvala svoje vernike da dođu sa puškama na misu: Održano masovno venčanje sa oružjem (FOTO) (VIDEO)

Vernici su na misu doneli svoje AR-15 puške, isti model kojim je bivši učenik škole na Floridi nedavno ubio 17 ljudi

  • 7

Stotine ljudi okupili su se u sredu na misi u Pensilvaniji sa svojim puškama, pa su tako učestvovali u ceremoniji "masovnog venčanja sa oružjem", javljaju američki mediji.

Zovu je američka kraljica oružja: Ona govori u ime najmoćnije organizacije, a najomraženija je osoba u svojoj zemlji (FOTO) (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Crkva pod nazivom "Utočište svetskog mira i ujedinjenja" pozvala je vernike na učestvovanje u blagoslovu oružja "kako bi pokazali spremnost da obrane svoje porodice i veru".

Vernici su na misu doneli svoje AR-15 puške, isti model kojim je bivši učenik škole na Floridi nedavno ubio 17 ljudi. Parovi su pozvani na "ceremoniju venčanja sa puškama".

Foto: Tanjug/AP

"Bog ne blagosilja oružje"

Misa je organizovana u Njufandlendu, u seoskom delu Pensilvanije koji je 2016. godine dao 68 odsto glasova Donaldu Trampu, piše NDTV.

Foto: Tanjug/AP

Zbog ceremonije je zatvorena obližnja osnovna škola, a desetine vernika okupili su se ispred crkve sa natpisima: "Bog ne blagosilja oružje".

Foto: Tanjug/AP

Ovaj događaj istaknuo je jaz između zagovornika i protivnika nošenja oružja u SAD-u. Ceremonija je organizovana na isti dan kada su se učenici vratili u školu na Floridi prvi put nakon masakra.

Foto: Tanjug/AP

Organizacija Južnjački pravni centar za siromašne izjavila je da je vođa crkve u kojoj je održana misa, Hjung Džin Mun, "homofob blizak ekstremnoj desnici" koji redovno u javnosti podržava upotrebu oružja.

Foto: Tanjug/AP

Prošle subote organizovao je večeru u čast Donalda Trampa i organizacije GOA (Gun Owners of America) koja kritikuje NRA zbog "kompromisa oko prava na oružje", prenosi Index.hr.

Foto: Tanjug/AP

Pogledajte snimke:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    2. mart 2018 | 22:50

    ОВИ АМЕРИ ОД ЦРКВЕ НАПРАВИШЕ КАСАРНУ. ПА КО ЈЕ ЛУД? МИ СРБИ ИЛ ОВИ АМЕРИ.

  • Koks

    2. mart 2018 | 22:59

    Cim Sam video vest znao Sam da je to negde u americi ne znaju vise sta CE sa sobom

  • Raska

    2. mart 2018 | 22:46

    Nekim je bog upomoc.Boze budala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA