SAD optužuju Severnu Koreju za korišćenje hemijskog oružja: Sve ukazuje da misle na ubistvo Kimovog polubrata

Veruje se da je Severna Koreja i u prošlosti snabdevala Siriju i Libiju tehnologijom i opremom za proizvodnju hemijskog oružja

  • 6

Američki Stejt department je saopštio da su SAD utvrdile da je Pjongjang koristio hemijsko oružje, očigledno pri tom ukazujući na ubistvo polubrata severnokorejskog lidera Kim Džong-una koji je ubijen prošle godine.

Ponovo na mestu zločina u pancir prslucima i invalidskim kolicima: Optužene za ubistvo Kimovog polubrata na crnom aerodromu (FOTO) (VIDEO)

Kako je preneo AP, Stejt department nije naveo objašnjenje za takav zaključak koji je objavljen više od godinu dana nakon ubistva Kimovog polubrata, Kim Džong-nama, koji je umro na međunarodnom aerodromu u Maleziji u napadu u kojem je, kako su tamošnje vlasti saopstile, korišćen nervni agens VX.

Zaključak da je neka zemlja koristila hemijsko oružje povlači za sobom restrikcije američke finansijske i vojne pomoći, a Severna Koreja je već pod oštrim sankcijama SAD.

Američki državni sekretar Reks Tilerson je već u januaru govorio o tome da SAD znaju da je Pjongjang koristio hemijsko oružje.

AP navodi da se veruje da je Severna Koreja i u prošlosti snabdevala Siriju i Libiju tehnologijom i opremom za proizvodnju hemijskog oružja.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lepi

    3. mart 2018 | 08:04

    Pripreme kao i za Irak.Mnogo providno.Dajte ameri neku drugu matricu??

  • bm57

    3. mart 2018 | 09:03

    Amerikanci, klasika. Samo polako, doci ce vam kraj. Taj dan cu slaviti kao svoj rodjendan.

  • Gagi

    4. mart 2018 | 03:41

    Pa ajde i da su sve te vase lazi kao sa irakom istina krenite na koreju, epa nije to irak, libija,Srbija, malo morgen

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA