Seks skandal u Velikoj Britaniji: Tokom 40 godina silovano oko 1.000 devojčica, najmlađa je imala 11 godina, a neke su tragično nastradale

Devojčice, među kojima je bilo i onih od 11 godina, bile su drogirane, premlaćivane i silovane, a vlast pritom nije radila svoj posao

  • 4

Tokom poslednjih 40 godina nemilosrdna seksualna banda silovala je oko 1.000 devojčica u britanskom gradu Telfordu, a uprkos višestrukim prijavama socijalnim službama, vlasti nisu uradile ništa kako bi se ti zločini zaustavili.

Novinari britanskog Mirora godinu i po dana su istraživali te slučajeve i tokom tog perioda razgovarali su sa 12 žrtava, koje su optužile više od 70 muškaraca za zlostavljanje.

>>>Plaćali su deci za seks posle razornog zemljotresa, zlostavljali su one najugroženije: Seks skandal drma humanitarne organizacije (FOTO)

Devojčice, među kojima je bilo i onih od 11 godina, bile su drogirane, premlaćivane i silovane, a vlast pritom nije radila svoj posao. Uprkos brojnim prijavama tokom 90-ih godina, policija nije adekvatno odreagovala, pa su brojni zlostavljači prošli nekažnjeno, a zlostavljanja su se nastavila. Neke devojčice su ubijene.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Policija je navodno zataškavala te slučajeve, jer su se bojali da će ih prozvati rasistima pošto su zlostavljači bili azijskog porekla.

ZLOSTAVLJANJA SU POČELA POČETKOM OSAMDESETIH

Grupa muškaraca, uglavnom iz Azije, počela je sa zlostavljenjem devojaka već početkom osamdesetih godina. Policiji je 1996. godine prvi put prijavljen ključni zlostavljač koji je podvodio devojčice.

Krajem devedesetih godina otkriveno je da su socijalni radnici znali za zlostavljanja, ali da nisu mnogo učinili da pomognu tim devojčicama. Bilo je potrebno 10 godina da bi se konačno pokrenula istraga.

Lusi Lov (16) umrla je zajedno sa svojom majkom i sestrom 2000. godine kada je muškarac koji ju je zlostavljao, zapalio njihovu kuću.

Dvadesetšestogodišnji Azar Ali Mehmud, bio je taksista, a Lusi je prvi put napao 1997. godine, koja mu je sa samo 14 godina rodila dete. Zbog njihovog ubistva je završio u zatvoru, ali nikada pre toga nije ni optužen niti je uhapšen zbog seksualnog zlostavljanja Lusi.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy, Pixabay

Kako navode ostale žrtve, Lusina smrt bila je upozorenje osatlim devojčicama šta im se može dogoditi ako progovore.

Devojka koju je samo dve godine nakon Lusine smrti drogirala i silovala devetočlana banda, rekla je da je bila na ivici samoubistva i da nije smela da priča o tome, jer se bojala za svoju porodicu.

- Bojala sam se da će moja porodica umreti kao i Lusina. Mislila sam da će biti sigurni samo ako se ubijem - rekla je za Miror.

Iste godine, trinaestogodišnja Beki Votson je poginula u nerazjašnjenoj automobilskoj nesreći. Nakon njene smrti otkriveno je da ju je zlostavljala banda Azijata, a da su zlostavljanja počela kada je imala samo 11 godna.

Njena majka, Toron Votson, rekla je da je više puta odlazila u policiju i prijavljivala lica koja su njenu ćerku zlostavljala, ali niko nikada nije uradio nešto po tom pitanju.

- Devojčice kao što je bila Beki tretirane su kao kriminalci i prostitutke, a ne kao žrtve. Vapila sam za pomoći, ali činilo mi se da nemam kome da se obratim. Da je njeno zlostavljanje policija pravovremeno istražila, više devojaka bilo bi spašeno od ovog pakla - rekla je Toron Votson.

Foto: Pixabay

Bekina drugarica Viki Raund predozirala se i umrla 2009. godine, kada je imala 20 godina. Ista banda koja je zlostavljala Beki, zlostavljala je i nju, ali nju su, kada je imala samo 12 godina navukli na kokain. Do četrnaeste godine već je koristila i heroin. Njena sestra smatra da bi Viki još uvek bila živa da nije trpela zlostavljanje, ali i ističe da su ljudi koji su joj to učinili još uvek na slobodi.

Policija je objavila izveštaj u kome se navodi da se među žrtvama seksualnog zlostavljanja u Telfodu našlo 100 devojčica, u periodu između 2007. i 2009. godine.

Sedam muškaraca uhapšeno je 2013. godine u operaciji "Šalis" (Chalice) koja je istraživala dečju prostituciju na području Telforda.

Braća Mubarek (34) i Ahdel (27) Ali završli su na odsluženju dugogodišnjih zatvorskih kazni, kad su napokon uhapšeni zbog zlostavljanje, prodaje i prostituisanja četiri tinejdžerke, iznad indijskog restorana u Telfordu.

Foto: Police

Jedna četrnaestogodišnjakinja koju su podvodili i zlostavljali nakon što je njen broj prodat pedofilima, ispričala je da su je iz noći u noć prisiljavali na seks sa brojnim muškarcima, kao i da su joj pretili kako će uzeti i njene sestre, a da će njenoj majci reći da je prostitutka.

- Mrzela sam to što se događalo i ježila sam se od njih. Najmanje dva puta nedeljno morala sam da popijem "pilulu za dan posle", ali u apoteci me niko nikada ništa nije pitao.

Kako kaže, dva puta je ostala trudna, ali oba puta je išla na abortus.

- Nekoliko sati nakon drugog abortusa, jedan od mojih zlostavljača je sredio da me više muškaraca siluje. Ipak, najgore je bilo nakon mog 16. rođendana kad su me drogirala i silovala petorica. Kasnije se na vratima moje kuće pojavio vođa bande i rekao da će je zapaliti ako ikome kažem šta se dogodilo - rekla je ona.

Foto: Ilustracija: Profimedia

Jedna od žrtava pedofila koja je bila prisiljena da spava sa nekoliko desetina muškaraca rekla je da je policija izdala decu Telforda.

KO SU NAJČEŠĆI ZLOSTAVLJAČI DECE?

U oko 90 odsto slučajeva zlostavljač je osoba koju dete poznaje. Međutim, kako pokazuju slučajevi iz nekoliko poslednjih godina, među zlostavljačima su se našli i zabavljači, političari, vojno osoblje i drugi službenici.

Tokom 2012. i 2013. godine u Britaniji je zabeleženo oko 23.000 slučajeva zlostavljanja dece, koji se tiču dece mlađe od 16 godina, a mnogi od njih se ne prijavljuju.

U Velikoj Britaniji zlostavljanje dece u znatnoj meri zabeleženo je u brojnim školama, bolnicama i domovima za negu.

Fotografije možete da pogledate OVDE.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • van

    13. mart 2018 | 00:04

    Visoko prosperitetna država i visoko obrazovani građani vodeće države u Evropi.

  • veki

    13. mart 2018 | 00:56

    Pa vi pustaje migrante 😉

  • Sibin

    13. mart 2018 | 08:21

    Svi bas svi, crnci, arapi su vam bolji od nas e zato ce tek da ispastate!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA