≫ 

Momenat kada se pešački most srušio u Majamiju i ubio 6 osoba: Izgrađen je pre pet dana za šest sati, koštao je 14,2 miliona dolara (FOTO) (VIDEO)

Barem osam vozila ostalo je ispod ruševina i najmanje 10 osoba je prebačeno u bolnicu

  • 12

Najmanje šest osoba poginulo je prilikom rušenja 950 tona teškog pešačkog mosta u Majamiju, koji je pao na jednu od naprometnijih saobraćajnica u toj saveznoj državi na jugu SAD, a vlasti Floride rade na identifikaciji žrtava.

Srušio se pešački most na Floridi: Ima stradalih i povređenih (FOTO) (VIDEO)

Most je, inače, izgrađen prethodne subote za samo šest sati relativno novom, ali popularnom metodom, preneo je NBC njuz.

Metoda se zove "ubrzana konstrukcija mosta", a nastala je na Međunarodnom univerzitetu Floride početkom 2010. godine.

Foto: Tanjug / AP

Rojters prenosi da su psi tragači poslati da u ruševinama mosta, među ogromnim komadima betona i isprepletanog metala, uoče znakove života ako ih još ima.

Navodi se da je barem osam vozila ostalo ispod ruševina i najmanje 10 osoba je prebačeno u bolnicu.

Prema rečima očevidaca, vozila su se zaustavila pred semaforom juče u ranim popodnevnim satima, kada je most nad njima počeo da se urušava.

Foto: Tanjug / AP

- Probijamo se kroz gomilu šuta pokušavajući da bušimo rupe kako bismo nešto uopšte mogli da vidimo - kazao je novinarima šef Vatrogasne službe okruga Majami-Dejd Pol Istopijan.

AP prenosi da su lokalne i federalne vlasti započele istragu uzroka koji su doveli do popuštanja konstrukcija mosta postavljene pre pet dana.

Navodi se da je vrednost mosta 14,2 miliona dolara, on povezuje naselje Svitvoter sa kampusom Međunarodnog univerziteta u Majamiju, a zvanično je trebalo da bude otvoren sledeće godine.

Foto: Tanjug / AP

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srbin iz srbije

    16. mart 2018 | 14:51

    Nisu sposobni jednu betonsku pasarelu da naprave a glume svetsku silu.

  • john

    16. mart 2018 | 19:30

    Rusi oni su srusili most. Sve je ocigledno nema potrebe traziti dokaze.

  • Ocajno pero

    16. mart 2018 | 15:04

    Juce na "cuvenom demokratskom b92" sajtu procitah gomilu budalestina povodom obrusavanja potpornog zida na koridoru 10 od neznalica, kupljenih diploma do toga da treba da prave potporni zid debljine 1 metar. Danas tih istih strucnjaka nigde da prokomentarisu ovu cuvenu SAD tehnologiju od sest sati rada gde izginuse ljudi. Kod nas na svu srecu niko nije stradao. Ovde je ocigledno los proracun statike, sto je prouzrokovalo pad mosta sa tragicnim posledicama. Jednostavno takvi dogadjaji nisu nesto sto se ne dogadjaju. Hiljadu razloga moze biti, ali nasi veliki mislioci iz kafica koji ne znaju ni kako lopata izgleda ima da vam sve strucno objasne naravno okrivljujuci vlast koja nije po njihov standardima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA