Asad posetio Istočnu Gutu: Ulice mirne, svi se slobodno kreću, savršenu sliku narušavaju samo srušene zgrade (VIDEO)

Snimak nedeljnog izleta objavljen je tokom noći, a na njemu se vidi Asad kako vozi automobil, govori o sve snažnijoj vladi dok iza njega miran krajolik zamenjuju ratne ruševine

  • 8

Sirijski predsednik Bašar al Asad pohvalio se vojnim pobedama svoje vojske u sedam godina dugom ratu snimivši svoj put na prvu liniju sukoba i susret sa vojnicima u blizini Damaska.

Dečak nežno ljubi u čelo teško ranjenu sestru: Potresna fotografija koja pokazuje kakvo je pravo stanje u Siriji (FOTO)

Asad je snimljen kako putuje iz centra sirijske prestonice u nedavno oslobođena područja.

- Autoput je otvoren... sve u gradu i u Siriji sada funkcioniše - poručuje Asad u video snimku, opisujući autoput koji je pre bio pod snajperskom vatrom i istaknuvši kako je sada lakše da se putuje po državi.

SNIMAK OBJAVLJEN TOKOM NOĆI

Snimak nedeljnog izleta objavljen je tokom noći, a na njemu se vidi Asad kako vozi automobil, govori o sve snažnijoj vladi dok iza njega miran krajolik zamenjuju ratne ruševine.

Njegova poseta Istočnoj Guti događa se nakon početka egzodusa desetak hiljada civila sa tog područja, a snimak pokazuju njegov susret sa vojnicima dok se u pozadini diže dim.

OFANZIVA POČELA PRE MESEC DANA

Ofanziva sirijske vojske na tu najveću enklavu pobunjenika u predgrađu Damaska počela je pre mesec dana masovnim bombardovanjem, a dosad je ponovo osvojena većina područja, čime je ono podeljeno na tri zone.

To je poslednja u nizu vojnih pobeda Asada nakon što se Rusija 2015. uključila u rat na njegovoj strani i time dokrajčila snove pobunjenika da će zbaciti Asada s vlasti. Velik deo Sirije i dalje je izvan njegove kontrole, ali sada on kontroliše najveće gradove na zapadu države.

Daljinac

(Telegraf.rs/Hina/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA