≫ 

Tramp uporno izbegava da čestita Putinu pobedu na izborima, a svi se sećaju šta je njemu poručio predsednik Rusije kad je zavladao Amerikom

Bela kuća u ponedeljak je saopštila da rezultati izbora u Rusiji nisu iznenađenje i da nikakav poziv sa čestitanjem nije planiran

  • 18

Izostanak čestitke američkog predsednika Donalda Trampa ruskom predsedniku Vladimiru Putinu povodom njegove pobede na izborima, nije neprijateljski korak, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Podigao životni standard Rusa, obogatio državu, ojačao vojsku: Putin sada ima samo još jedan važan zadatak (FOTO)

- Na to ne treba gledati kao na neprijateljski korak. Putin ostaje otvoren za normalizaciju odnosa sa američkim partnerima tamo gde ima interesa i gde je važno. Predsednik je dobio mnogo čestitki stranih lidera. Neki možda nisu mogli da pozovu telefonom zbog zgusnutog rasporeda, a ostali iz drugih razloga - rekao je Peskov, prenela je agencija Tass.

- Neka to prespava - kaže stara izreka, dodao je Peskov.

Bela kuća u ponedeljak je saopštila da rezultati izbora u Rusiji nisu iznenađenje i da nikakav poziv sa čestitanjem nije planiran.

Putin je ubedljivo odneo pobedu na predsedničkim izborima održanim u nedelju.

On će biti na čelu Rusije još šest godina, pošto mu je poverenje za novi mandat poverilo više od 50 miliona birača - skoro 77 odsto.

Foto: Tanjug/AP

PUTIN ČESTITAO TRAMPU NA POBEDI 2016. GODINE

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je pobedu Donaldu Trampu na predsedničkim izborima u SAD.

Putin je sopštio da se nada da će zajedno raditi na međunarodnim problemima. Izrazio nadu da će zajedničkim radom uspeti da rusko-američke odnose izvedu iz krize.

- Siguran sam da će dijalog na relaciji Moskva-Vašingtona, uzimajući o obzir obostrane stavove, odgovarati interesima i Rusije i SAD - poručio je Putin.

On je izrazio nadu da će SAD i Rusija zajednički raditi na pronalasku efikasnih odgovora na sve izazove globalne bezbednosti, prenosi Sputnjik.

Putin je jedan od prvih lidera koji je čestitao Trampu pobedu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    20. mart 2018 | 16:19

    Sta ste se bre uhvatili za putina i trampa,nemamo mi nikakve vajde od obojice to samo neki sanjaju da su nam rusi neki prijatelji, istorija je sve pokazala!!!!!

  • Zetela

    20. mart 2018 | 18:16

    Muka im sto nemogu vladat i Rusijom kao sa ostalim robovima.

  • Kula

    20. mart 2018 | 15:53

    Licemer.Viva Putin...Viva Rusija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA