≫ 

Najnovija saznanja britanske policije: Ruski agent Sergej otrovan kod svoje kuće?

Sumnja se da su Skripal i njegova ćerka otrovani ispred ulaznih vrata

  • 26

Britanska policija otkrila je u sredu da su bivši ruski dvostruki agent Sergej Skripal i njegova ćerka došli u dodir sa nervnim agensom ispred vrata njegovog doma, piše Sputnjik.

Oglasila se Moskva! Nervni otrov "Novičok" nije proizveden u Rusiji

Kako se navodi u izveštajima, istražitelji su najveću koncentraciju otrovnog gasa otkrili baš ispred kuće bivšeg ruskog agenta. Oni su pronašli tragove nervnog agensa "novičok" i na drugim lokacijama, ali im je koncentracija bila mnogo manja.

- U ovom trenutku naše istrage, verujemo da su Skripalovi prvi put došli u kontakt sa nervnim agensom na samim ulaznim vrtaima kuće - rekao je Din Hejdon, šef komande antiterorističke jedinice. - Zbog toga, najveći deo naših istraživanja smo usmerili oko te adrese.

Foto: Tanjug/AP

Skripal i njegova ćerka su i dalje u kritičnom stanju pošto su bili izloženi otrovu, 5. marta u Solsberiju u Velikoj Britaniji. Otac i ćerka su pronađeni u "katatoničnom" stanju, na klupi, pre nego što su prebačeni u obližnju bolnicu.

Pošto je za trovanje okrivljena Rusija, britanska premijerka Tereza Mej, 14. marta je najavila proterivanje 23. ruskih diplomata iz Velike Britanije.

Uskoro opširnije...

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Budna duša

    28. mart 2018 | 22:42

    Račak tehnika......Uradili, okrivili, nisu otkrili, već znaju, a znaju zato što jesu. Provaljen šablon, vrlo efikasan za dobijanje povoda.

  • Neso

    28. mart 2018 | 23:13

    Pa i da je tačno Britancima neverujemo.

  • Kinezofil

    28. mart 2018 | 22:48

    Hhahahaha kakva farsa.Prestajem je pratiti, ocigledna namestaljka.Dzabe gubim vreme.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA