Eksplozija u sirijskom Idlibu: Nastradalo 28 ljudi, povređeno 135, veliki broj u kritičnom stanju (VIDEO)

Idlib je jedna od četiri zone de-eskalacije stvorene nakon što su Iran, Rusija i Turska postigli sporazum, tokom razgovora o pomirenju u Astani prošle godine

  • 0

U eksploziji koja se dogodila u sedmospratnoj kući u severnoj sirijskoj provinciji Idlib, poginulo je 28 osoba, a njih 135 je ranjeno.

Uzrok eksplozije još uvek nije utvrđen, a veliki broj povređenih nalazi se u kritičnom stanju, prenosi Sputnjik.

>>>Dve identične situacije, april mesec 2017. i 2018, hemijski napad: Tramp uskoro donosi odluku, prošle godine sve je iznenadio njegov potez (FOTO) (VIDEO)

Idlib je jedna od četiri zone de-eskalacije stvorene nakon što su Iran, Rusija i Turska postigli sporazum, tokom razgovora o pomirenju u Astani prošle godine.

Sirija se nalazi u građanskom ratu od 2011. godine, a vladine snage se bore protiv brojnih opozicionih frakcija i terorističkih grupa. Međunarodna zajednica je preduzela niz koraka usmerenih na rešavanje krize, uključujući i pregovore u Ženevi i Astani, kao i Kongres dijaloga Sirije, održanom u Sočiju januara ove godine.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA