Grci protiv bombardovanja Sirije: Palili američku zastavu i pisali "Amerikanci, ubice ljudi", pokušali da sruše Trumanov spomenik (VIDEO)

U centru Atine su i u subotu održani protesti zbog udara na Siriju na kojima se, prema navodima policije, okupilo između 6.000 i 7.000 ljudi

  • 7

Grupa pristalica grčke Komunističke partije pokušala je danas da sruši statuu bivšeg američkog predsednika Harija Trumana u centru Atine tokom protesta zbog vazdušnih udara SAD, Francuske i Britanije na Siriju.

Zbog čega je Tramp ipak odlučio da bombarduje Siriju i šta je bio glavni cilj: Koju poruku je hteo da pošalje američki predsednik? (FOTO)

Demonstranti su se sukobili sa policijom koja je upotrebila suzavac da ih rastera, javio je Rojters, pozivajući se na svedoke.

Protesti u Atini Foto: AP/Tanjug

Najmanje troje demonstranata je povređeno, dodala je britanska agencija. Na protestu se okupilo nekoliko stotina pristalica Komunističke partije.

Protesti u Atini Foto: AP/Tanjug

Agencija ANA, pozivajući se na policiju, izveštava da su dve osobe privedene, a da je jedna osoba povređena na protestu.

Prema navodima grčke agencije, u protestima su učestvovali studenti i učenici koji su marširali ka američkoj ambasadi. Sukobi su izbili kod statue Harija Trumana.

Protesti u Atini Foto: AP/Tanjug

U centru Atine su i u subotu održani protesti zbog udara na Siriju na kojima se, prema navodima policije, okupilo između 6.000 i 7.000 ljudi.

Proteste je isto organizovala grčka Komunistička partija.

Demonstranti su se okupili na atinskom centralnom Trgu Sintagma, a potom su se uputili ka američkoj ambasadi, noseći transparente i uzvikujući parole protiv SAD.

Kada su stigli do ambasade, na ulici su crvenom farbom ispisali: "Amerikanci, ubice ljudi". Potom su bezuspešno pokušali da farbu ubace u dvorište američke ambasade, prenosi AP.

Protesti u Atini Foto: AP/Tanjug

Na fotografijama koje je objavila američka agencija vidi se kako demonstranti pale američku zastavu.

SAD, Britanija i Francuska izvršile su zajedničke vazdušne udare u Siriji zbog navodnog hemijskog napada na civile u Dumi, 7. aprila u kojem je najmanje 40 ljudi poginulo.

Protesti u Atini Foto: AP/Tanjug

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dengova deca

    16. april 2018 | 16:25

    Za razliku od nekih,Grci nisu sline.

  • Daki

    16. april 2018 | 17:46

    Bravo braćo Grci. Zato smo mi polemisali na društvenim mrežama kom se jatu prikloniti.

  • Gekke Joopi

    16. april 2018 | 16:57

    Bravo Grci! A gde smo mi Srbi? Sram nas bilo!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA