≫ 

Erdogan produžava sebi vlast: U junu vanredni predsednički i parlamentarni izbori

Prethodno su i predsednički i parlamentarni izbori bili zakazani za novembar iduće godine

  • 0

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da će parlamentarni i predsednički izbori u Turskoj biti održani 24. juna, godinu dana ranije nego što je planirano.

Erdogan je objasnio da je odluku doneo pošto je razgovarao sa šefom nacionalističke Partije nacionalnog pokreta Devletom Bahčeilijem koji je dan ranije izneo taj predlog.

>>>Haradinajeva karijera će se uskoro završiti, on je marioneta: Erdogan pozvao ljude na Kosovu da protestuju protiv kosovskog premijera

Erdogan je odluku doneo nakon razgovora sa šefom nacionalističke Partije nacionalnog pokreta - Foto: Tanjug / AP

- Iako predsednik i vlada rade u saglasnosti, na svakom koraku se susrećemo sa manjkavošću starog sistema - rekao je Erdogan u televizijskom obraćanju, prenosi Rojters.

On je rekao da razvoj situacije u Siriji i drugde čini da prelazak na nov izvršni sistem mora biti hitan kako bi mogli da se preduzmu snažniji koraci za budućnost Turske.

Parlamentarni i predsednički izbori prethodno su bili planirani za novembar 2019. godine.

Inače, Partija nacionalnog pokreta trenutno je u opoziciji, ali se očekuje da će formirati koaliciju s vladajućom Partijom pravde i razvoja na parlamentarnim izborima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA