≫ 

Čim je čuo da Severna Koreja prekida nukelarne probe, Tramp je objavio status na Tviteru

Odluka Severne Koreje doneta je na plenarnoj sednici Centranog komiteta vladajuće Radničke partije

  • 10

Predsednik SAD Donald Tramp reagovao je odmah na Tviteru na vest da je Severna Koreja saopštila da obustavlja testove balističkih raketa dugog dometa i planira da zatvori poligone za testiranje nuklearnih bombi.

Severna Koreja obustavlja nuklearne i raketne probe

- Severna Koreja je pristala da obustavi sve nuklearne probe i zatvori veliki poligon za testiranja. Ovo su veoma dobre vesti za Severnu Koreju i svet - veliki napredak! Sa radošću očekujem Samit - naveo je Tramp na ovoj društvenoj mreži.

AP je prethodno preneo da je severnokorejska agencija KCNA saopštila da obustava proba započinje u subotu.

Kako se navodi, Severna Koreja je odlučila da napravi ovakav potez u cilju održavanja "nacionalnog fokusa" i poboljšanja ekonomije.

Objava o obustavi nuklearnih i raketnih testova usledila je samo nekoliko dana pre nego što bi severnokorejski lider Kim Džong Un trebalo da se sastane sa predsednikom Južne Koreje Mun Džae Inom u pograničnom selu, kako bi pokušali da okončaju sukob između dve Koreje, nakon čega se očekuje i samit Kima i Trampa.

Odluka Severne Koreje doneta je na plenarnoj sednici Centranog komiteta vladajuće Radničke partije, na kojoj se razgovaralo o "novoj etapi" politike.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pepi

    21. april 2018 | 07:52

    Sreca njihova pa imaju nuklearke inace bi im ameri uveli takvu demokratiju da ne bi znali sta ih je snaslo

  • Dzon

    21. april 2018 | 07:21

    Smatram da bi svaka zemlja sveta trebala imati atomsku bombu,pa onda niko ne bi nikoga napadao,ili da se sav svet razoruza,da postane demilitarizovan.

  • Plašim se ludaka

    21. april 2018 | 12:25

    Predsednik koji preko tvitera upravlja Amerikom. Ili je to nenormalno ili sam ja glup. Kako god, Tramp je lakrdijaš koji može da upropasti svet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA