≫ 

Makron stigao u Belu kuću, Brižit i Melanija obučene u belo: Prva dama SAD izdominirala sa šeširom (FOTO)

Ovo je prva državna poseta koju Tramp ugošćava u Beloj kući, a pored predsednika i prve dame, Makronove su dočekali i potpredsednik SAD Majk Pens i šef Trampovog kabineta Džon Keli

  • 3

Američki predsednik Donald Tramp i prva dama SAD Melanija, obučena potpuno u belo, sa šeširom iste boje, dočekali su danas u Beloj kući predsednika Francuske Emanuela Makrona i njegovu suprugu Brižit, javlja CNN.

>>>Makron je došao kod Trampa u goste sa samo jednim ciljem: Od svih svetskih lidera, jedino on može da utiče na američkog predsednika (FOTO) (VIDEO)

Prve dame Amerike i Francuske odabrale su belu kombinaciju za današnji susret - Foto: Tanjug/AP

Američka televizija, koja uživo na sajtu prati Makronovu posetu Trampovoj predsedničkoj rezidenciji, naglašava da je i Makronova supruga odabrala belu odevnu kombinaciju.

Navodi se da je ovo prva državna poseta koju Tramp ugošćava u Beloj kući i da su pored predsednika i prve dame Makronove dočekali i potpredsednik SAD Majk Pens i šef Trampovog kabineta Džon Keli, čime su po oceni CNN-a scenu ispred Bele kuće učinili grandioznom.

Ovo je prva državna poseta koju Tramp ugošćava u Beloj kući Foto: Tanjug/AP

Za Makrona je organizovan svečani doček uz 500 pripadnika vojske SAD, a nakon intoniranja himni obe zemlje on je sa Trampom prošao pored počasnog stroja.

Za Makrona je organizovan svečani doček uz 500 pripadnika vojske SAD - Foto: Tanjug/AP

MAKRON: FRANCUSKA I SAD IMAJU ISTE IDEALE

Francuski predsednik Emanuel Makron istakao je danas, po dolasku u Belu kuću, bliske veze između Francuske i SAD, a američki predsednik Donald Tramp zahvalio je Makronu za "nedavnu odlučnu akciju" u Siriji.

- Amerika za moju zemlju predstavlja beskrajne mogućnosti - rekao je Makron, stojeći pored Trampa, prenosi AP.

Francuski predsednik je Trampu rekao i da Francuska sa SAD deli "ideal slobode i mira" - Foto: Tanjug/AP

Francuski predsednik je Trampu rekao i da Francuska sa SAD deli "ideal slobode i mira".

Makron je podsetio da su se Francuzi borili zajedno s Džordžom Vašingtonom tokom Američke revolucije, što je, kako je naveo, utemeljilo saradnju između dve zemlje.

Francuski predsednik, za koga američka agencija primećuje da je u bližim odnosima sa Trampom nego mnoge njegove evropske kolege, rekao je i da Francuska zajedno sa SAD radi na izazovima kao što su terorizam, Severna Koreja i Iran.

Makron je u bližim odnosima sa Trampom nego mnoge njegove evropske kolege - Foto: Tanjug/AP

I Makron i Tramp uputili su želje za brz oporavak bivšem predsedniku SAD Džordžu Bušu starijem, i izrazili saosećanje sa kanadskim narodom posle "užasne tragedije" u Torontu gde je kombi uleteo među pešaka usmrtivši 10 osoba.

Tramp je pohvalio ulogu Francuske i zahvalio Makronu na "snažnom prijateljstvu" u odgovoru na hemijski napad u Siriji.

- Zajedno s našim britanskim prijateljima, SAD i Francuska nedavno su preduzeli odlučnu akciju kao odgovor na to što je sirijski režim koristio hemijsko oružje. Želim da lično zahvalim predsedniku Makronu, francuskoj vojsci i francuskom narodu na istrajnom partnerstvu. Bili su apsolutno neverovatni. Puno Vam hvala, gospodine predsedniče - poručio je Tramp.

Tramp iističe da je "divno prijateljstvo" koje je razvio sa Makronom - svedočanstvo trajnog saveza dve zemlje - Foto: Tanjug/AP

Tramp je rekao i da je "divno prijateljstvo" koje je razvio sa Makronom - svedočanstvo trajnog saveza dve zemlje.

Večeras Tramp za Makronove organizuje večeru u Beloj kući, prvu svečanu večeru za nekog državnika otkad je došao na vlast, a za meni i sve ostale pojedinosti pobrinula se lično njegova supruga Melanija.

Pogledajte video:

VIDEO: KNJIGA O TRAMPU: Delo Majkla Vulfa koje je izazvalo kontraverze u svetu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kronos

    24. april 2018 | 16:48

    Četvorka, je l'?

  • Natasa

    24. april 2018 | 20:05

    Melanija je prelepa dama pored Brizid. Ne moze se ni porediti ni ocenjivati. Melanija je Dama . Stajling je predivan i ona ga jos predivnije nosi.

  • Тодорић

    25. april 2018 | 07:57

    Удружене прво у геноциду над Индијанцима,па свим осталима до Сирије...Трагедија је кад неко убије 10 Канађана,а Колатерална штета кад они убију 79- оро деце...наше,а колико тек туђе,деценијама уназад...и једоше у миру,у белом,са све перути...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA