Kim Džong Un najavio da zatvara teren za nuklearne probe, a Tramp u isto vreme zakazuje sastanak sa njim

Američki predsednik Donald Tramp rekao je da bi sastanak sa liderom severne Koreje mogao da se dogodi u naredne tri ili četiri nedelje

  • 3

Severnokorejski lider Kim Džong-un rekao je, tokom samita sa predsednikom Južne Koreje Mun Džae-inom, da će zatvoriti teren za nuklearne probe svoje zemlje u maju, naočigled spoljnog sveta, saopšto je danas Munov kabinet.

Kinezi tvrde da znaju pravu istinu: Ovo je razlog zašto Kim Džong Un želi denuklearizaciju (FOTO)

Severnokorejski državni mediji javili su uoči samita, održanog u petak, da će Pjongjang odmah obustaviti nuklearne i raketne probe, zatvoriti lokaciju za nuklearna testiranja i, umesto toga, raditi na ekonomskom rastu i miru, navodi Rojters.

Potvrdivši te navode, Kim je rekao Munu da će pozvati eksperte i novinare iz SAD i Južne Koreje da obezbede "transparentnost" rashodovanja postrojenja, navodi se u saopštenju kabineta južnokorejskog predsednika.

12 Kimovih zveri, koje ne daju da vođi fali dlaka s glave: Nemaju ime već identifikacioni broj, a kontakt sa porodicama im je zabranjen (FOTO) (VIDEO)

U isto vreme, američki predsednik Donald Tramp rekao je da bi sastanak sa liderom severne Koreje mogao da se dogodi u naredne tri ili četiri nedelje.

Foto: Tanjug/AP

- Mislim da ćemo imati sastanak u naredne tri ili četiri sedmice - rekao je Tramp na skupu u Vašingtonu, prenela je agencija Rojters.

- To je veoma važan sastanak o denuklearizaciji Korejskog poluostrva - dodao je američki predsednik.

Početkom aprila Tramp je najavio da planira da se u maju ili početkom juna sastane s liderom Severne Koreje i poručio da se nada da će rezultat tih razgovora biti okončanje programa za razvoj nuklearnog oružja Pjongjanga.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Posmatrač

    29. april 2018 | 10:39

    Denuklearizaciji Korejskog poluostrva (po mom mišljenju) podrazumeva da se i Amerika povuče iz Južne Koreje i ostavi koreance da žive u miru. Na žalost, od toga neće biti ništa, sad će se oni naselitii i u Severnu Koreju da bi im objasnili kako treba da dišu na američki način.

  • Kinezofil

    29. april 2018 | 12:35

    Inace je Kim glup.Kina je ovo sve sredila, da ne bude rata pred njenim pragom.

  • Vreme

    29. april 2018 | 10:49

    Skuvali su kima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA