Britanska ministarka unutrašnjih poslova, Amber Rud, podnela ostavku zbog skandala s migrantima

Premijerka je ostavku prihvatila

  • 4

Britanska ministarka unutrašnjih poslova Amber Rud podnela je ostavku, saopšteno je sinoć iz Dauning strita.

Ona je bila pod pritiskom da podnese ostavku zbog "Vindruš" skandala, a u ponedeljak bi trebalo da podnese izjavu o ostavci Domu lordova, prenosi BBC.

Rud je odluku o ostavci telefonom saopštila premijerki Terezi Mej u nedelju uveče, a zbog zahteva opozicionih partija da dobije otkaz. Premijerka je ostavku prihvatila.

Tereza Mej poražena u Domu lordova zbog zakona o Bregzitu: Britanija mora da ostane u carinskoj uniji i posle izlaska iz EU

Rud se suočila sa kritikama zbog toga što su vlasti zlostavljale dugogodišnje legalne stanovnike koji su došli s Kariba.

U nedelju je list "Gardijan" objavio njeno pismo premijerki Terezi Mej u kome izražava svoj cilj da deportuje deset odsto više ilegalnih migranata u narednih nekoliko godina.

Mada građani nekadašnjih britanskih kolonija imaju pravo na legalan boravak u Velikoj Britaniji, nova, stroža pravila uvedena 2012. godine, otežala su im položaj, tako da im je uskraćeno pravo na stanovanje, rad i zdravstvenu zaštitu.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA