Albanska mafija ojađena u Španiji: Policija im zaplenila tonu kokaina i 1,5 miliona evra

Vrhunac operacije bilo je hapšenje u Madridu dvojice Albanaca i dvojice španskih državljana sa prethodnim polcijskim dosijeom koji su bili odgovorni za logistiku i transport kokaina

  • 2

U zajedničkoj akciji sa američkom Upravom za suzbijanje droge, kolumbijskim državnim službama i Evropolom, španska policija zaplenila je od albanske mafije tonu kokaina i milion i po evra u gotovini, a pet osoba je uhapšeno.

Kriminalna grupa koju su vodili albanski državljani prošvercovala je velike količine kokaina iz Kolumbije, koristeći za rasturanje saradnike iz Španije, prenosi španski list ABC.

>>> Dva kilograma kokaina sakrio u rezervni točak: Srbin uhapšen na granici sa Hrvatskom

Španska policija uhapsila je dvojicu Albanaca i dvojicu španskih državljana - Foto: Tanjug/AP

Kako je saopštio Generalni direktorat španske policije, istraga je počela prošlog novembra kada se saznalo da Albanaci sa boravištem u Španiji čarter-letovima iz Kolumbije prebacuju velike količine kokaina.

Vođe grupe preselile su se u Španiju kako bi uspostavile centar za uvoz droge u Evropu.

U saopštenju se navodi da su agenti pronašli kokain koji je skladišten u Madridu za kasniju distribuciju.

Uz pomoć posebnog uređaja, pronađeno je 790 paketa ukupne mase hiljadu kilograma i 1.550.000 evra u torbi namenjenih za plaćanje transporta droge.

Pronađeno je 790 paketa kokaina ukupne mase hiljadu kilograma - Foto: Tanjug/AP

Kako se ističe, vrhunac operacije bilo je hapšenje u Madridu dvojice Albanaca i dvojice španskih državljana sa prethodnim polcijskim dosijeom koji su bili odgovorni za logistiku i transport kokaina.

Vođa grupe koji je bio zadužen za nabavku droge u Kolumbiji takođe je uhapšen, prenosi RTS.

U policijskoj akciji zaplenjeno je i pet vozila, lažne policijske registarske tablice, mobilni telefoni i oružje sa municijom.

VIDEO: Zaplena droge u Španiji

(Telegraf.rs/Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    1. maj 2018 | 10:08

    OVO JE STRASNO!!! OVO JE UDAR NA ZAPADNU ELITU !!!! DOLAZE PRAZNICI I VIKEN I STA CE DA SMRKCU !!! NASTACE KRIZA I UZAS !!! SRAMOTA !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA