≫ 

Putin i Vučić na čelu kolone: Marš Besmrtnog puka u znak sećanja na ljude koji su se borili protiv nacističke Nemačke (FOTO) (VIDEO)

Besmrtni puk je nekomercijalna i nepolitička inicijativa, a učešće je dobrovoljno

  • 41

U Moskvi se odražao marš "Besmrtnog puka" u znak sećanja na sve ljude koji su se borili protiv nacističke Nemačke u Drugom svetskom ratu. U maršu je učestvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Tokom ovog marša, ljudi su držali fotografije svojih predaka koji su učestvovali u ratu.

Himna Srbije na vojnoj paradi u Moskvi: Rusi obeležili Dan pobede nad fašizmom i pokazali kakva su vojna sila danas (FOTO) (VIDEO)

Besmrtni puk je nekomercijalna i nepolitička inicijativa, a učešće je dobrovoljno.

Prvi marš ove vrste je organizovan u Tomsku 2012. godine na inicijavitu lokalnih TV novinara.

VUČIĆ U PRVIM REDOVIMA

Predsednik Vučić koji je u poseti Moskvi, rekao je ranije novinarima, da je pozvan od predsednika Putina da učestvuje i u u tradicionalnoj šetnji povodom obeležavanja godišnjice pobede nad fašizmom - "Besmrtni puk".

Vučić je rekao da je velika čast za Srbiju što će njen predsednik prisustvovati vojnoj paradi koja se u Moskvi tradicionalno održava povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Vučić sa Putinom stiže na marš Foto: Tanjug/AP

Povodom učešća u šetnji "Besmrtni puk", koja je deo obeležavanja Dana pobede, rekao je da će u koloni biti sa stotinama hiljada građana koji nose portrete svojih rođaka, koji su učestvovali u Velikom otadžbinskom ratu. On će, kako je rekao, nositi fotografiju svoga dede Anđelka Vučića, kojeg su ubile ustaše.

- I moji roditelji su našli fotografiju pokojnog dede kojeg su ustaše ubile, tako da ću ja ići pored predsednika Putina da pokažem da želimo da sačuvamo pamćenje na one koji su stradali od fašizma u to teško vreme i sa željom da se to vreme nikada ne ponovi - naglasio je Vučić.

Na maršu učesnici nose slike svojih predaka koji su se borili u II svetskom ratu Foto: Tanjug / AP

Pogledajte kako je izgledao marš:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    9. maj 2018 | 13:06

    Na celu kolone lideri dve bratske zemlje,veliki prijatelji koji podrzavaju iskreno jedan drugog.SLIKE IZ RUSIJE CINE NAS BESKRAJNO PONOSNIM!!!

  • Sanja

    9. maj 2018 | 14:52

    Ogromna je cast biti rame uz rame sa Putinom.

  • Vule

    9. maj 2018 | 14:51

    Titovi saborci marsiraju. Slava im.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA