≫ 

Čitav svet tražio lidere ISIS-a, onda su pali zbog jedne aplikacije na mobilnom telefonu

Ismail el Ejtavi, blisak saradnik lidera ID Abu Bakr el Bagdadija, uhvaćen je u februaru u Turskoj i izručen je iračkim agentima

  • 3

Irački agenti, koji drže saradnika lidera Islamske države (ID), iskoristili su aplikaciju na njegovom mobilnom telefonu da uhvate u zamku četvoricu lidera ID, rekao je danas savetnik za bezbednost u iračkoj vladi Hišam el Hašimi.

Ismail el Ejtavi, blisak saradnik lidera ID Abu Bakr el Bagdadija, uhvaćen je u februaru u Turskoj i izručen je iračkim agentima, prenela je agencija Rojters.

Ejtavi je bio zadužen za transfer novca na račune Islamske države u više zemalja, rekao je Hašimi.

Evropa u panici zbog džihadista: U naredne dve godine iz zatvora izlazi čak 200 terorista, ljudi strahuju od novog krvoprolića

Irački agenti su upotrebili aplikaciju na mobilnom telefonu Telegram za dopisivanje i preko nje namamili četvoricu lidera Islamske države da pređu granicu iz Sirije u Irak, gde su uhvaćeni, rekao je Hašimi.

Jedan od uhvaćenih ekstremista je Sadam Džamal, Sirijac koji je u ime ID obavljao dužnost guvernera sirijskog istočnog regiona.

Ejtavi i Džamal su, kako je istakao Hašimi, dve najznačajnije figure Islamske države ikad uhvaćene žive.

Njihovo hvatanje, odrađeno u saradnji sa američkim snagama, obelodanjeno je na državnoj iračkoj televiziji u sredu, navela je britanska agencija.

VIDEO: ako se ruski pilot žrtvovao u Siriji

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lik

    10. maj 2018 | 17:11

    Svi smo mi mete(neko zbog ovoga neko zbog onoga) zahvaljujući telefonima.

  • Jovan

    10. maj 2018 | 19:11

    Ma da vataju ih i na pištaljke za lov na patke,došli su tamo gde im je poslodavac reko.Treba da se spreme za nove demonkratske poduhvate.

  • Лицемер

    10. maj 2018 | 17:25

    Шта је ту чудно? Америка је створила ИСИС наоружала их, ватром подржавала и сад као они хапсе. Ово је вест за оне који мисле својом главом али не оном на раменима.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA