≫ 

Za 24 sata četiri teroristička napada u Indoneziji: Bombe najpre bačene na 3 crkve, a potom je usledila "akcija" na sedište policije (FOTO)

Indonežanske vlasti strahuju od novih napada

  • 0

Najmanje četiri policajca i šest civila ranjeno je danas u bombaškom napadu na sedište policije u Surabaji, drugom najvećem gradu Indonezije.

Napad je izveden nakon što je najmanje 13 osoba ubijeno, a 40 ranjeno u samoubilačkim bombaškim napadima na tri crkve u Surabaji. Odgovornost za te napada preuzela je Islamska država.

Ovo je terorista koji je usred Pariza nožem ubadao ljude: Pre napada se pojavio u snimku ISIS-a (FOTO) (VIDEO)

Na snimku sigurnosnih kamera vidi se da su novi napad izvele četiri osobe koje su se sa dva motorcikla dovezle do sedišta policije. Potom je jedan od motorcikala eksplodirao.

Posledice bombaškog napada/ Foto: AP Photo

Indonezija je najmnogoljudnija muslimanska država na svetu, a posle bombaškog napada islamista koji se dogodio 2002. na Baliju, kada je ubijeno 202 ljudi, indonežanske vlasti vrše neprekidan pritisak na ekstremiste.

Ta zemlja je, međutim, kako je navela američka agencija, suočena sa novom pretnjom zbog povratka sa Bliskog istoka onih koji su se borili u redovima Islamske države, čime se oživljavaju lokalne ekstremističke mreže.

Najmanje 13 osoba je ubijeno, a 40 ranjeno/ Foto: AP

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA