Gvatemala otvorila ambasadu u Jerusalimu dva dana posle SAD (FOTO)

Ambasada je otvorena u poslovnom kompleksu u zapadnom delu Jerusalima

  • 0

Gvatemala je danas otvorila ambasadu u Jerusalimu, dva dana nakon istovetnog poteza SAD.

Rojters prenosi da su gvatemalski predsednik Džimi Morales i premijer Izraela Benjamin Netanijahu prisustvovali otvaranju ambasade u poslovnom kompleksu u zapadnom delu Jerusalima.

Samo su 32 države od 86 bile na ceremoniji otvaranja ambasade SAD u Jerusalimu: Evo kojoj grupi pripada Srbija (FOTO) (VIDEO)

Netanijahu je u ponedeljak izjavio da će otvaranje američke ambasade SAD u Jerusalimu biti u Izraelu pamćeno generacijama, dok je zet i glavni savetnik za Bliski istok američkog predsednika Donalda Trampa Džered Kušner na ceremoniji poručio da su Palestinci koji demonstriraju na granici Pojasa Gaze "deo problema, a ne deo rešenja".

Predsednik Gvatemale Džimi Morales, njegova supruga i premijer Izraela Benjamin Netanijahu Foto: Tanjug/AP

U protestima organizovanim zbog preseljenja američke ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim u ponedeljak je došlo do teškog nasilja kada je izraelska vojska otvorila vatru na demonstrante, mahom Palestince, i tom prilikom ubila najmanje 58, a ranila najmanje 2.700 osoba.

VIDEO: Sukobi u pojasu Gaze sve suroviji

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA