≫ 

Snimak divljačkog napada na gradonačelnika Soluna: Bacili su ga na zemlju i šutirali, i nisu na tome zaustavili (VIDEO)

Desetak osoba napalo je Butarisa (75) u subotu na ceremoniji odavanja pošte grčkim žrtvama čistki koje su Turci sprovodili tokom Prvog svetskog rata i grčko-turskog rata koji je usledio

  • 7

Grčko tužilaštvo podiglo je danas optužnice protiv četvorice muškaraca zbog napada na gradonačelnika Soluna Janisa Butarisa (75), koji je zbog zadobijenih povreda u subotu prebačen u bolnicu.

Optuženi imaju od 17 do 36 godina i terete se za nanošenje teških telesnih povreda i narušavanje reda i mira, prenela je agencija AP.

>>> Nacionalisti napali gradonačelnika Soluna: Zbog povreda glave završio u bolnici (VIDEO)

Trojica muškaraca pojaviće se pred sudijom tokom današnjeg dana, dok će 17.godišnjak biti saslušan u sudu za maloletnike.

Desetak osoba napalo je Butarisa (75) u subotu na ceremoniji odavanja pošte grčkim žrtvama čistki koje su Turci sprovodili tokom Prvog svetskog rata i grčko-turskog rata koji je usledio, navodi američka agencija.

Napadači su Butarisa bacili na zemlju i šutirali ga. Jedan od osumnjičenih rekao je policiji da je bio ljut zbog nedavne Butarisove izjave, kojom se favorizuju bolji odnosi sa Turskom. 

Sve vreme obezbeđenje je pokušavalo da ga zaštiti od mase koja ga je pratila i pritom gađala čime je stigla. Napadači se nisu smirili ni kada je ušao u automobil, već su počeli da šutiraju i vozilo.

Direktor solunske bolnice Vana Papahristodolu kaže da je Butaris primljen sa povredom noge, podlivima i u stanju šoka, a da je u nedelju rano ujutro otpušten s bolničkog lečenja.

Grčka vlada za napad na gradonačelnika Soluna krivi "ekstremno-desničarske razbojnike".

VIDEO: Filmsko hapšenje usred Beograda: Crnogorci u BMW krili kokain

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dalibor

    21. maj 2018 | 14:51

    A sigurno ste i saznali zašto su ga šutirali ? E pa taj izrod od gradonačelnika grada Atine je izjavio da ga boli neka stvar koliko je ataturk pobio Grka u prošlosti , i to na državnoj televiziji ! Ima video pa pogledajte gospodo ! Mora postojati zakon za ovakve izdaje za izdaju otadžbine za izdaju svog naroda i naša majka Srbija bi se automatski preporodila

  • PAOK

    21. maj 2018 | 13:21

    Butaris je javno negirao genocid na ciju je komemoraciju iso.Ide protiv grcke istorije i grckih interesa kao i Siriza.Covek koji hvali osnivaca turske republike i koji FRYOM zove Makedonija nema sta da trazi medju patriotama.

  • Milutin

    21. maj 2018 | 15:26

    Ovako smo mi Slobu trebali a ne sad hoce spomenik da mu dizu jos.. Ccccc

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA