≫ 

Lavrov posetio Severnu Koreju, video se i sa Kim Džong Unom: Rešenje nije potpuno bez ukidanja sankcija (FOTO) (VIDEO)

Šef ruske diplomatije je pozvao na preduzimanje koraka kojim bi se sprečilo ometanje dogovora postignutih na samitu između dve Koreje i dogovora o održavanju samita između Severne Koreje i SAD

  • 1

Rešenje pitanja nuklearnog programa na Korejskom poluostrvu ne može da bude potpuno ako ne budu ukinute sankcije Pjongjangu, istakao je danas ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov koji je u radnoj poseti Pjongjagnu. On se sastao i sa predsednikom Severne Koreje Kim Džong Unom.

Lavrov je rekao da pregovarači treba da pronađu načine za denuklearizaciju i smatra da to ne može biti urađeno u jednom koraku, prenela je agencija Tas s.

Šta stanovnici Severne Koreje stvarno misle o Kim Džong Unu? Otkrili su koga krive za siromaštvo i kakve se promene dešavaju u državi (FOTO)

- Nemoguće je u jednom koraku osigurati denuklearizaciju, zato sigurno tu treba da bude nekih faza i dođe do približavanja u svakoj od tih faza - rekao je Lavrov posle razgovora sa severnokorejskim kolegom Ri Jong-hoom.

Lavrov u radnoj poseti Pjongjangu Foto: Tanjug/AP

Šef ruske diplomatije je pozvao na preduzimanje koraka kojim bi se sprečilo ometanje dogovora postignutih na samitu između dve Koreje i dogovora o održavanju samita između Severne Koreje i SAD.

Lavrov je rekao da Rusija pozdravlja kontakte koji su se razvili između Severne i Južne Koreje, kao i Severne Koreje i SAD.

- Pozdravljamo samit između Pjongjanga i Seula koji se dogodio i planiranog susreta na najvišem nivou između lidera Severne Koreje i SAD - rekao je Lavrov.

Rusija pozdravlja kontakte između Severne Koreje i SAD Foto: Tanjug/AP

Moskva je, rekao je šef ruske diplomatije, zainteresovana za primenu trilateralnog ekonomskog projekta sa Pjongjangom i Seulom, uključujući izgradnju železnice.

Lavrov je naveo da su lideri Severne i Južne Koreje na svom sastanku izrazili interesovanje da dođe do objedinjavanja železničke mreže.

- Rusija, kao dobar sused Severne Koreje, spremna je da doprinese tim naporima - dodao je Lavrov.

Prva poseta Pjongjangu od 2009. Foto: Tanjug/AP

On je naglasio da Moskva i Pjongjang mogu da prošire trgovinske i ekonomske odnose u skladu sa odlukama Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Lavrov je u radnoj poseti Pjongjangu, prvoj od 2009. godine, navela je agencija Tas s.

KIM DŽONG UN PRIMIO LAVROVA

Severnokorejski predsednik Kim Džong Un primio je danas ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova u svojoj rezidenciji u Pjongjangu, kako bi razgovarali o problemima na Korejskom poluostrvu.

Lavrov je prvi predstavnik Rusije koji se sastaje sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom, prenosi Tas s.

Lavrov je prvi predstavnik Rusije koji se video sa Kimom Foto: Profimedia/Sputnik

- Čak i ako su pojedini Rusi videli Kim Džong Una, on je prvi zvaničnik koji se sastaje sa Kimom - rekao je jedan od članova ruske delegacije.

Pogledajte video:

VIDEO: Istorijski sastanak lidera Severne i Južne Koreje

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA