Kina odgovorila SAD na optužbe da zastrašuje susede: Na svojoj teritoriji razmeštamo i vojsku i oružje!

Razmeštanje kineskih vojnika u Južnom kineskom moru predstavlja deo politike

  • 11

Kina je danas, kao "neodgovorne", odbacila izjave američkih zvaničnika da Peking zastrašuje svoje susede razmeštanjem vojske u Južnom kineskom moru.

Kineski general pukovnik He Lei je istakao da Kina na svojoj teritoriji može da razmesti i vojsku i oružje, prenosi BBC.

Ranije danas, američki ministar odbrane Džejms Matis je, na bezbednosnoj konferenciji u Singapuru, izjavio da kineske akcije postavljaju pitanja o širim ciljevima Pekinga.

Ovako izgleda demonstracija najveće vojske na svetu: Predsednik Đinping vojnicima poručio da da će pobediti i da se ne plaše smrti! (VIDEO)

Heneral He je, na istoj konferenciji u Singapuru, rekao da "sve neodgovorne izjave drugih zemalje ne mogu biti prihvaćene", kao i da Peking smatra da, svaki pokušaj bilo koje zemlje da oko toga digne galamu, predstavlja mešanje u unutrašnje poslove Kine.

Kineska vojska Foto: Tanjug/AP/Xinhua

Prema njegovim rečima, razmeštanje kineskih vojnika u Južnom kineskom moru predstavlja deo politike "nacionalne odbrane" Kine čija je svrha izbegavanje tuđih napada.

- Na svojoj teritoriji možete da razmestite vojsku i oružje - rekao je on.

BBC navodi da se šest zemalja ističe pretenzija na ostrva u Južnom kineskom moru.

Kineski list "Global tajms" objavio je ranije da je Kina pojačala svoje vojno prisustvo u Južnom kineskom moru zbog neprekidnog povećanja vojnog prisustva SAD u tom regionu.

VIDEO: SIRIJA: Američki bombarderi ili ruski protivvazdušni sistem

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    2. jun 2018 | 22:15

    KAUBOJI ZELE DA UKROTE ZMAJA.!!!

  • FANTOM

    2. jun 2018 | 22:04

    Ama ovi bez oružja da zgaze one iz sopstvenog straha naduvane barabe preko velike bare. Ameri sećate li se korejskog ili vijetnamskog rata. Nisu vam oni prodane arapske vucibatine koji rade protiv sopstvenog naroda . Nečačkajte mečku da je ne probudite.

  • Тодорић

    2. jun 2018 | 21:59

    Амери нису нормални,једино они и Нато ратују по целој земаљској кугли,а свима замерају и војску и наоружање којима се штите од њих...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA