≫ 

Čovek koji je prodao svoju dušu: Ženu je udario voz i ležala na pruzi, a on je uzeo telefon i opalio selfi s njom u pozadini (FOTO)

Njegov postupak je uzrujao javnost i našao se na naslovnim stranama svih velikih dnevnih novina u Italiji, kao i na društvenim mrežama

  • 1

Jedna Kanađanka teško je povređena 26. maja, kada ju je udario voz na železničkoj stanici u Pjaćenci, u Italiji, a bes javnosti izazvao je momak koji je, umesto da joj pomogne, snimao selfi sa njom u pozadini.

Spasilačke službe su vrlo brzo stigle na mesto nesreće, a dok su pružali pomoć žrtvi, primetili su mladića koji je, s njima u pozadini, slikao selfi. Povređena devojka prebačena je u bolnicu, a zbog težine povreda, amputirana joj je noga, prenosi BBC.

>>> Zastrašujuće! Voz koji može da ubije putnike (VIDEO)

Slučaj možda ne bi eskalirao da tu scenu nije zabeležio novinar Đorđo Lambri, koji je prokomentarisao da su ljudi izgubili osećaj za moral. On je o svemu obavestio upravu železničke stanice i momak je identifikovan.

Policija je uhvatila momka i naterala ga da izbriše fotografiju. Iako je pod istragom, na teret mu se ne može staviti nikakvo kazneno delo, jer nije počinio nikakav zločin.

Ipak, njegov postupak je uzrujao javnost i našao se na naslovnim stranama svih velikih dnevnih novina u Italiji, ali i na društvenim mrežama.

"Korijera dela sera" preneo je da se čini da je desnom rukom pokazao slovo V (victory = pobeda), dok je levom rukom fotografisao.

"La Stampa" je događaj opisala kao "rak koji izjeda internet", a radio voditelj Nikola Savino slušaocima je rekao da ljudska rasa galopira prema istrebljenju.

Lambri, koji je zabeležio nemilu scenu tog dana, napisao je tekst o svom iskustvu za lokalne novine "Liberta" pod naslovom: "Varvarstvo kakvo niste očekivali: Selfi ispred tragedije". Mnogi na društvenim mrežama su ga prozvali da je čovek bez duše.

Ipak, nije poznato kako je došlo do nesreće. Navodno se automatski sistem za otvaranje vrata u vozu pokvario, pa je žena ispala na kolosek, ali to nije potvrđeno.

VIDEO: Graniče se sa ludilom, Indijci slupali auto pa pozirali pored olupine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA