Premijerka Novog Zelanda predaje vlast zameniku tik uoči porođaja: Čim rodi dete, ubrzo se vraća na posao (FOTO) (VIDEO)

Ardern planira da uzme šest nedelja porodiljskog odsustva i biće u kontaktu s Petersom, koji će voditi poslove vlade uključujući odgovaranje na pitanja u parlamentu i prisustvo na službenim događajima

  • 0

Novozelandska premijerka Jasinda Ardern, koja je u završnoj fazi trudnoće i 17. juna joj je termin za porođaj, samo će nakratko predati vlast svome zameniku Vinstonu Petersu prilikom odlaska u bolnicu.

Kabinet 37-ogodišnje premijerke objavio je u utorak saopštenje kojim detaljno obaveštava javnost o planovima vezanim za postporođajni period.

>>> Najveći talas u istoriji zabeležen na Novom Zelandu! Sistem niskog pritiska i vetrovi napravili grdosiju 23,8 metara

Kada beba u bolnici "Auckland Hospital" dođe na svet, premijerka Ardern i njen partner Klark Gejford potvrdiće njeno rođenje, najverovatnije putem društvene mreže Instagram, na kojoj je Ardern i objavila vest o svojoj trudnoći, a biće objavljeno i službeno saopštenje iz njenog kabineta.

- Par će rado s javnošću podeliti neke trenutke sa svojom bebom, ali mole medije da poštuju privatnost porodice u nedeljama koje će provesti s bebom nakon porođaja i tokom privatnih porodičnih trenutaka - navodi se u saopštenju.

Premijerka neće davati nikakve vanredne intervjue pre povratka na posao, ali par će dopustiti fotografisanje i nekoliko pitanja prilikom izlaska iz bolnice.

Ardern planira da uzme šest nedelja porodiljskog odsustva i biće u kontaktu s Petersom, koji će voditi poslove vlade uključujući odgovaranje na pitanja u parlamentu i prisustvo na službenim događajima. O svim važnijim pitanjima i pitanjima nacionalne sigurnosti premijerka će biti konsultovana.

Kada se premijerka Ardern vrati na posao, brigu o bebi preuzeće njen partner Gejford, koji radi na televiziji gde ima svoju emisiju.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA