≫ 

Čuvena modna dizajnerka je najavila svoju smrt, a ćerki je ostavila oproštajno pismo u kojem je otkrila razlog zbog čega je izvršila samoubistvo (FOTO) (VIDEO)

Pokojna dizajnerka je postala poznata sredinom devedesetih zahvaljujući svojoj jedinstvenoj modnoj liniji torbi

  • 0

Čitav svet je potreslo samoubistvo čuvene modne dizajnerke Kejt Spejd (55). Njena porodica je ostala šokirana jučerašnjim događajem i ističu da ovakav njen postupak ipak nije bio očekivan. Iza blistavog i raskošnog života i dobrog posla, Kejt se borila sa gomilom problema.

Čuvena dizajnerka pronađena mrtva: Ostavila oproštajnu poruku, pa se obesila crvenom ešarpom o kvaku

BRAČNI PROBLEMI

Dizajnerka je pala u duboku depresiju nekoliko dana pre nego što je izvršila samoubistvo, jer joj je suprug zatražio razvod, a onda nije želela da se njihov brak koji traje 24 godine završi.

Prema tvrdnjama TMZ-ja Endi se preselio u stan u blizini, a više časopisa je ranije pisalo o njihovim bračnim problemima.

Kejt sa mužem Endijem Foto: Profimedia

SAMOUBISTVO I BIPOLARNI POREMEĆAJ

Kejt se obesila u svom stanu na Menhetnu u utorak u jutru, ostavljajući oproštajnu poruku svojoj ćerki Frensis Beatriks (13).

- Bea, uvek sam te volela. Ovo nije tvoja krivica. Pitaj tatu! - napisala je dizajnerka. Ovo ostavlja sumnju da je moguće da je život okončala zbog predstoćejeg razvoda. Kejtino telo je pronašla njena kućna pomoćnica.

Njena starija sestra Reta Safo progovorila je o Kejtinoj borbi sa mentalnim oboljenjem, njenom opsednutišću glumcem Robinom Vilijamson koji se obesio 2014. godine, i zbog čega nije potražila lekarsku pomoć.

- Nekad jednostavno ne možete da spasite ljude od njih samih - rekla je Safo za "Kanzas siti star", koja sada živi u Santa Feu.

Kejt se ubila u stanu na Menhetnu Foto: Tanjug/AP

Takođe je istakla da je njena sestra bila isuviše uplašena da potraži stručnu pomoć jer nije želela da naškodi svojoj robnoj marki.

Safo (57), rekla je da je sa Kejtinim mužem Endijem Spejdom više puta pokušala da je ubedi da ode na lečenje, uključujući i ono na koji je išla Ketrin Zita-Džons, ali da bi se uvek uplašila u poslednjem trenutku.

- Bili bismo tako blizu pakovanja torbi ali, na kraju joj je slika njenog brenda bila važnija. Bila je zabrinuta šta bi ljudi rekli ako bi se otkrilo - rekla je Safo, prenosi "Dejli mejl".

Kako je rekla, Kejt se mučila sa status selebritija zbog kojeg joj se bipolarni poremećaj samo pogoršao.

Foto: Tanjug/AP

- Bila je divna ali je predugo bila okružena poltronima, zbog čega nije primila propisnu negu za, po mom mišljenju, bipolarni poremećaj, koji je proistekao iz ogromne slave - rekla je Safo.

Kejt nikada nije očekivala da će njen brend postati toliko uspešan, i za slavu nije bila spremna. Kako je rekla, nakon više pokušaja da joj pomogne na kraju ju je pustila, ali ne pre nego što je nagovestila plan o samoubistvu.

- Jedna od poslednjih stvari koje mi je rekla je bilo "Reta, znam da mrziš sahrane i ne ideš na njih, ali da li bi molim te došla barem na moju. Molim te". Znam da je verovatno imala plan, ali je insistirala da nije bilo tako - ispričala je Safo koju i dalje proganja sestrino pitanje.

Kejt je ostavila oproštajno pismo za ćerku Foto: Tanjug/AP

MLADOST

Kejt je rođena u Kanzas Sitiju i ima irske korene. Diplomirala je na akamedemiji Sveta Tereza, katoličkoj školi za devojčice. Pohađala je Univerzitete u Kanzasu, a potom se prebacila u Arizonu. Diplomirala je novinarstvo 1985. godine.

Tokom 1986. godine je radila sa aksesoarima u robnoj kući na Menhetnu. Dok je radila u robnoj kući upoznala je Endija za kojeg se udala 1994. godine.

Posao na Menhetnu je napustila 1991. godine, a upravo je zbog posla primetila da na tržištu nedostaju stilizovane torbe, pa je odlučila da pokrene svoj brend.

Kejt je pokušala da se vrati na modnu scenu Foto: Tanjug/AP

PUT DO USPEHA

Pokojna dizajnerka je postala poznata sredinom devedesetih zahvaljući svojoj jedinstvenoj modnoj liniji torbi. Endi i Kejt su stan u kojem se ona ubila, kupili 1999. godine za 2,7 miliona dolara, a u njihovom vlasništvu je i vinograd u Napi.

Kejt je uspeh na modnoj sceni postigla sredinom 90-tih Foto: Tanjug/AP

Par je lansirao svoju modnu liniju 1993. godine, a pored torbi dizajnirali su i odeću i druge aksesoare. Posle tri godine su otvorili svoju radnju, a tokom naredne decenija njihova komapnija je nastavila da raste.

Do 2004. godine Kejt je pokrenula i internacionalnu modnu liniju, a do tog trenutka je prodala veći deo svoje kompanije.

Njen brend je 2017. godine dostigao cenu od 2,4 milijarde dolara Foto: Tanjug/AP

Kasnije je izjavila da želi da se fokusira na svoju porodicu. U deceniji koja je usledila, iako je prodala svoju firmu, njen brend je nastavio da raste, pa je 2017. godine dostigao vrednost od 2,4 milijarde dolara.

Kejt je nedavno ponovo pokušala da uđe u modni svet preko modne linije Frencis Valentine, linije luksuznih torbi i cipela.

Poznate ličnosti vole njen brend i često ga nose, a mnoge su joj odale počaste preko društvenih mreža. Fanovi njene marke su Gvinet Paltrou, Riz Viterspon, Tejlor Svift, Amerika Ferera, Mendi Mur, Keri Vašington, Dru Barimur i druge.

Radnja Kejt Spejd u Njujorku Foto: Tanjug/AP

VIDEO: Preminuo osnivač imperije Givenchy

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA