Meksički političar ubijen dok je fotkao selfi sa fanom: Ubica mu je prišao s leđa i hladnokrvno pucao u potiljak (VIDEO)

Tokom 2016. godine ostavljeno mu je upozorenje na groblju, u kom je pisalao da će mu za dve godine odseći glavu

  • 0

Meksički političar Fernando Puron (43), poznat kao vatreni borac protiv organizovanog kriminala, ubijen je prošle nedelje, dok je sa pristalicama fotkao selfi.

Puron je bivši gradonačelnik grada Piedras Negras, u kome je i ubijen 8. juna, kada je učestvovao na završnoj kongresnoj debati.

>>> Političari i kriminalci su oterani: Kada su žene preuzele stvar u svoje ruke, ovaj grad je postao raj na zemlji (FOTO) (VIDEO)

Šokantno ubistvo političara zabeležile su nadzorne kamere, a na snimku se vidi kako čovek s bradom i kačketom na glavi, prilazi Puronu s leđa i puca mu u potiljak. Političar je preminuo na putu do bolnice.

Puron je bio poznat po svojoj borbi protiv kartela "Zete", prenosi Dejli Mejl.

Kartel je izgubio svoju moć kada je uhapšen vođa Migel Trevinjo Morales, poznat kao Z-40, 2013. godine.

Kako prenose meksički mediji, Puron je 112. političar koji je ubijen u toj zemlji od septembra prošle godine, a više od 1.000 kandidata odustalo je od učešća  na lokalnim izborima zakazanim za 1. jul, iz straha da ih ne ubiju članovi bandi.

Puron koji je bio član vladajuće Institucionalne revolucionarne partije, svoj život je više puta ugrožavao dok je gradonačelnik.

Tokom 2016. godine ostavljeno mu je upozorenje na groblju, u kom je pisalao da će mu za dve godine odseći glavu.

Glava mu nije odsečena, ali je pretnja svakako ispunjena.

VIDEO: Hladnokrvno ubistvo vlasnika diskoteke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA