Snažan zemljotres pogodio Japan: Sve se treslo na 6,1 stepeni po Rihteru, tri osobe su poginule, dok je više od 200 povređeno (FOTO)

Agencija navodi i da je prilikom zemljotresa te jačine, teško ostati miran, a nameštaj koji nije dobro učvršćen može da se pomera

  • 0

Tri osobe su poginule, a više od 200 je povređeno danas u zemljotresu jačine 6,1 stepena po Rihteru, koji je pogodio Osaku i druge delove na zapadu Japana, saopštila je japanska Meteorološka agencija.

Poginule su devetogodišnja devojčica kada se urušio pod oko bazena i dve žene od 80 i 85 godina, kada su zid, odnosno polica sa knjigama pale na njih, prenosi japanska agencija Kjodo.

Čudo u Gvatemali: U erupciji vulkana poginulo 75 osoba, skoro 200 nestalo, ali jedna beba je uspela da preživi pravi pakao (VIDEO)

Zemljotres se dogodio oko 8 časova po lokalnom vremenu, a uzrokovao je nestanak struje, vode i gasa u toj oblasti i poremetio saobraćaj.

Zemljotres u Japanu Foto: Tanjug/AP

Zemljotres se dogodio na dubini od 13 kilometara na severu Osake, a kako je Agencija saopštila nije uzrokovao cunami i nisu zabeležene abnormalnosti u nuklearnim postrojenjima koja se tu nalaze.

Ipak, zabeleženi su manji požari u Osaki i prefekturama Hjogo, Kjoto i Mie.

Zemljotres u Japanu Foto: Tanjug/AP

Agencija navodi i da je prilikom zemljotresa te jačine, teško ostati miran, a nameštaj koji nije dobro učvršćen može da se pomera.

Kako se navodi, to je bio najjači zemljotres koji je pogodio taj deo Japana od 1923. godine.

Zemljotres je napravio haos širom Osake Foto: Tanjug/AP

Zbog zemljotresa, privremeno su zatvoreni aerodromi Kansai i Kobe, a zabeleženo je i 70 slučajeva zaglavljivanja ljudi u liftovima.

VIDEO: Potop u Beogradu, ulice pod vodom

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA