Iranska televizija objavila da su sirijske vladine snage opkolile američku vojnu bazu

Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je danas da je sirijska vojska gađala bure-bombama teritoriju pod kontrolom pobunjenika na jugozapadu zemlje

  • 0

Sirijske vladine snage su navodno opkolile američku vojnu bazu nedaleko od graničnog prelaza Al-Tanf sa Jordanom, javlja iranska "Pres TV".

"Pres TV" navodi da su sirijske vladine snage oslobodile područje široko 45 kilometara, a dugačko 60 kilomotara u okviru protivterorističke operacije pokrenute pre nekoliko dana.

Amerikanci ponovo bombardovali Siriju: Najmanje jedan vojnik poginuo

Na području se nalazi grad Abu Kamal i američka baza Al-Tanf (nosi isti naziv kao granični prelaz), dodaje televizija pozivajući se na neimenovane izvore.

Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je danas da je sirijska vojska gađala bure-bombama teritoriju pod kontrolom pobunjenika na jugozapadu zemlje.

Opservatorija, čije je sedište u Velikoj Britaniji, tvrdi da je sirijska vojska bacila više od deset bure-bombi na tu oblast, što je prva upotreba te municije za oko godinu dana.

Napad bure-bomba predstavlja eskalaciju višednevnog napada vojske na oblast severoistočno od Derae, koji su do sada uključivali artiljerijsko bombarodvanje, ali samo ograničenu upotrebu vazdušne sile, napominje Rojters.

VIDEO: Evo kako Sirija prkosi Americi

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA