Više od nedelju dana traje potraga za 12 dečaka na Tajlandu: I dalje nema ni traga ni glasa o nestalima u pećini (FOTO) (VIDEO)

U potragu su se, pored tajlandskih specijalnih jedinica "Foke", uključili britanski stručnjaci za ronjenje u pećinama i američki tim od 30 stručnjaka, ali gotovo konstantna kiša ometa potragu

  • 0

Ronioci su napredovali danas u kretanju kroz ključni prolaz unutar poplavljene pećine na severu Tajlanda, gde su 12 dečaka i njihov trener fudbala nestali pre više od nedelju dana.

Tajlandske specijalne jedinice "Foke" saopštile su na svom nalogu na Fejsbuku da su ronioci do nedelje uveče stigli do krivine, gde se prolaz dug jedan kilometar deli na dva pravca.

>>> Čovek koji je "preživeo" pećinu u kojoj su nestali mladi fudbaleri: Propali smo kroz šuplje tlo, to je duboki lavirint kome nema karaja (FOTO) (VIDEO)

Ronioci do nedelje uveče stigli do krivine, gde se prolaz dug jedan kilometar deli na dva pravca - Foto: Tanjug/AP

Cilj ronilaca je da stignu do peščane komore na višem terenu u pećini, gde veruju da će grupa biti bezbedna, preneo je AP.

Rojters navodi da spasilački timovi pokušavaju da očiste prolaz za ronioce, koji se nalazi duboko unutar poplavljene pećine.

- Jedinice Foka stigle su protekle noći do raskrsnice i danas će nastaviti da se kreću ka levo, ali jedna prepreka koju smo pronašli je veoma mala rupa, koja mora da bude proširena kako bi ljudi mogli da prođu - rekao je danas lokalni zvaničnik novinarima.

Cilj ronilaca je da stignu do peščane komore na višem terenu u pećini, gde veruju da će grupa biti bezbedna - Foto: Tanjug/AP

Dečaci, starosti od 11 do 16 godina, i njihov 25-godišnji trener ušli su u pećinu Tam Luang Nang Non 23. juna.

Veruje se da su jake kiše, koje su poplavile ključne prolaze, "zarobile" u pećini decu i trenera i onemogućile potragu za njima.

Pored ronilaca, spasilački timovi rade na ispumpavanju vode i preusmeravanju podzemnih voda.

Tajlandski i međunarodni spasioci pokušavaju da pronađu dečake i trenera, koji su nestali prošle subote pošto su završili trening.

Njihovi bicikli, rančevi i patike, nađeni su ostavljeni ispred pećine.

Tajlandski i međunarodni spasioci pokušavaju da pronađu dečake i trenera - Foto: Tanjug/AP

U potragu su se, pored tajlandskih specijalnih jedinica "Foke", uključili britanski stručnjaci za ronjenje u pećinama i američki tim od 30 stručnjaka, ali gotovo konstantna kiša ometa potragu.

Vlasti se nadaju da su oni pronašli suvo mesto u pećini i da su dovoljno zdravi da ostanu živi.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA