Ovo je novi ministar za Bregzit, prethodni podneo ostavku na tu funkciju u znak protesta protiv planova vlade (FOTO)

Dejvis je ostavku podneo kasno sinoć, rekavši da ne želi da bude "neradi regrut" planova Mej, s kojima se u petak saglasio ceo kabinet

  • 0

Britanska premijerka Tereza Mej imenovala je danas Dominika Raba za novog ministra za Bregzit, nakon što je Dejvid Dejvis podneo ostavku na tu funkciju u znak protesta protiv planova vlade za bliske trgovinske odnose sa EU, javlja Rojters.

- Kraljica je zamoljena da odobri imenovanje Dominika Raba za državnog sekretara za izlazak iz Evropske unije - navodi se u saopštenju kancelarije Mej.

>>> Tereza Mej poražena u Domu lordova zbog zakona o Bregzitu: Britanija mora da ostane u carinskoj uniji i posle izlaska iz EU

Tereza Mej imenovala je danas Dominika Raba za novog ministra za Bregzit - Foto: Tanjug/AP

Rab je prethodno bio ministar za stanovanjeDejvis je ostavku podneo kasno sinoć, rekavši da ne želi da bude "neradi regrut" planova Mej, s kojima se u petak saglasio ceo kabinet.

U pismu ostavke, Dejvis je kritikovao premijerkin plan za Bregzit navodeći da će on ostaviti parlament "u najboljem slučaju u slaboj pregovaračkoj poziciji".

Dejvid Dejvis je ostavku podneo kasno sinoć, rekavši da ne želi da bude "neradi regrut" planova Mej - Foto: Tanjug/AP

Mej mu je odgovorila da nije saglasna s tim i zahvalila mu na dosadašnjem radu, navodi BBC.

Britanska vlada postigla je u petak dogovor o poziciji za pregovore o budućem odnosu Ujedinjenog Kraljevstva i Evropske unije posle Bregzita.

Ministri su podržali plan o uspostavljanju zone slobodne trgovine za industrijsku i poljoprivrednu robu sa EU, na osnovu zajedničkog pravilnika, kao i "kombinovanoj carinskoj teritoriji".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA