≫ 

Ubica sa Malte bio je hapšen zbog milionske pljačke u Srbiji: Prijatelj ga ocinkario policiji i otkrio pravu istinu o njemu (FOTO)

Malteški milioner je posle napada brzo operisan, ali je posle dve nedelje preminuo

  • 6

Huga Hetkutija (52), milionera i biznismena sa Malte, smrtno je ranio, po sopstvenom priznanju, Srbin Bojan Čmelik (35). Ipak, kako ekskluzivno saznaje Telegraf, taj identitet je lažan i njegovo pravo prezime je Mitić.

Koristio je lažni pasoš tokom boravka u inostranstvu. Napao je "kralja Malte" ispred njegovog restorana i zadao mu dva kobna uboda nožem. Mitić se trenutno se nalazi u pritvoru na ovom ostrvu, a ima i bogat kriminalni dosije u Srbiji.

Srbin u zagrljaju milionera sa Malte: Prišao mu, a onda je izvukao nešto neočekivano (FOTO) (VIDEO)

Hetkuti, jedan od najbogatijih ljudi na Malti, bio je vlasnik brenda "Hugo" i lanca luskuznih restorana, noćnih klubova i barova širom ovog ostrva, poznatog kao igralište za bogataše.

Bojan Mitić je optužen da je u petak oko 22.30 ušetao u najnoviji Hetkutijev butik-hotel u Pačevilu, na Malti, prišao biznismenu, zagrlio ga i ubo ga u stomak, pred brojnim svedocima.

Svedok jezivog napada bila je biznismenova sestra koja mu je prva potrčala u pomoć kada je pao na zemlju. On je brzo operisan prebačen u bolnicu, više puta je operisan, ali mu nije bilo spasa.

Kako Telegraf saznaje, Bojanov stari poznanik ocinakrio je policiji celu istinu o njegovom identitetu. Ispostavilo se da se radi o bivšem srpskom osuđeniku.

Hapšenje Bojana Mitića na Malti Printskrin: ONE News Malta TV

BOJAN MITIĆ IMA KRIMINALNI DOSIJE 

Mitić je učestvovao u mnogim oružanim pljačkama u Srbiji, a malteška policija i dalje istražuje njegovu prošlost.

Bojan je bio jedan od sedam muškaraca koji su uhapšeni zbog oružane pljačke 2005. godine u Beogradu. Oteli su šest miliona dinara i markice za prevoz u vrednosti od 10 miliona. Mitić je tada uspeo da pobegne, ali uhapšen je nekoliko godine kasnije. U zatvoru je proveo skoro šest godina, pušten je 2016.

Prilikom pretresa stanova osumnjičenih pronađeni su veća količina deviza i dinara, kao i ukradenih markica, dve automatske puške, imitacije pištolja, "fantomke", metalne kase za prenos novca firme GSP "Beograd", municija, falsifikovani novac u evrima, veća količina fiskalnih računa o prodaji goriva preduzeća "NIS petrol Beograd".

Bojan Mitić ima debeo kriminalni dosije Foto: MUP

MITIĆA OCINKARIO PRIJATELJ IZ DETINJSTVA

- Znao sam Bojana još od detinjstva, sećam se da je bio sportista, voleo je košarku - navodi izvor.

- Ne mogu da verujem da je on uradio ovako nešto! Šokirala me je vest! Bio je normalan, iznenadio sam se i zbog te pljačke koja se ranije desila. To je tad bila velika stvar, jer je u pitanju bila krađa državnog novca - navodi izvor.

Mitić je otputovao na Maltu nakon što je oslobođen iz srpskog zatvora. Pronašao je posao u jednoj od ustanova koju je posedovao ubijeni Hugo.

Prema rečim izvora, preselio se tamo jer je i njegov brat radio kao barmen u jednom lokalu koji je takođe u bio u vlasništvu biznismena.

Kako saznajemo, njegov brat je pobegao sa Malte prošle nedelje odmah nakon ubistva.

Ipak, motiv za ubustvo Huga ostao je nejasan. Mitić je otpušten pre osam meseci, navodno zbog pijanstva na poslu, ali portparol kompanije kaže da tada nije pokazao nikakav bes ili netrpeljivost.

Malteška policija provela je Bojana do zatvora kroz centar grada Printskrin: Youtube/ONE News Malta

HAPŠENJE MITIĆA

Nakon ubadanja, Mitić je pobegao prema gradu Slemi, ali su ga rođaci ranjenog Hetkutija pratili i pozvali policiju. Policija je zaustavila Čmelika, koji je odlučio da neće "pasti bez borbe". On se opirao hapšenju i čak povredio nekoliko policajacaNa kraju su ga  savladali tizerom.

Na optužnicu mu se i dodaje otpor koji je pokazao prilikom hapšenja, kao i činjenica da je sa sobom nosio nož bez potrebnih dozvola.

Tokom ispitivanja on je sedeo pognute glave i tek povremeno dizao pogled. Kada su ga pitali čime se bavi, odgovorio je da želi da se brani ćutanjem. 

Prema policijskom izveštaju, istražitelji su sada uvereni da je Čmelik bio plaćeni ubica, pogotovo zato što nije izgovorio ni reč prilikom ispitivanja i procesuiranja, prenose malteški mediji.

Njegov advokat je izjavio da Čmelik poriče sve optužbe, no zahtev za kauciju nije podneo. 

Prema policijskom izveštaju, istražitelji su sada uvereni da je Čmelik bio plaćeni ubica Printskrin: ONE News Malta TV

KO JE HUGO HETKUTI ?

Hugo Hetkuti vlasnik je mnogih zgrada, hotela, restorana i noćnih klubova u mestu Sent Džulijan u Pejsvilu na Malti.

O njemu je pisala i poznata istraživačka novinarka Dafne Karuana, koja je ubijena krajem prošle godine u bombaškom napadu.

Prema njenim saznanjima, biznismen iz Pejsvila Hugo Hetkuti kupio je novi brod i potrudio da ceo svet sazna o tome, napisala je na svom blogu pre nekoliko godina Karuana.

Ubijeni Hugo Hetkuti Printskrin/Facebook

Hetkuti je objavio fotografiju sa plovidbe, okružen striptizetama iz svojih noćnih klubova.

Jedna od striptizeta je Lucijana Loredana Sekan, Rumunka u ranim dvadesetim godinama, koja živi sa čovekom iz podzemlja Darenom Grimom, sa kojim ima i dete.

Podzemlje i policiju na Malti novinarka je povezala činjenicom da je kum deteta striperke i narko-bosa sada legalni zastupnik podzemlja a nekadasnji ministar vojske i policajac Manuel Malia.

VIDEO Srbi krali nakit u Mađarskoj pa pali u ruke policiji:

(Kristina Bezbradica)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šta je ovo

    17. jul 2018 | 12:55

    Malta puna naših krimosa i sponzoruša

  • MALTAaa.

    17. jul 2018 | 13:20

    Posle se pitamo zasto ne vole nas Srbe preko granice. Ubio coveka na Malti u Srbi pljackao ma super. Trreba te zatvoriri na 100g i baciti kljuc.

  • svakabudalaumislnesto

    17. jul 2018 | 14:16

    e ovo nije kao ono u Grckoj neka mu sude tako da ne moze vise nikad nikom da naudi zato sto je rodjeni ubica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA