Stravičan tornado u Americi: Vetar rušio kuće, čupao drveće i prevrtao kola. Scene su bile kao iz najstrašnijeg horora (VIDEO)

Najgore je prošao maleni grad Maršaltaun u Ajovi

  • 0

Nekoliko tornada protutnjalo je američkom državom Ajova ostavljajući pustoš za sobom. Vetar je bio toliko jak da je pored prevrtanja automobila i čupanja drveća, rušio čak i kuće.

Stravično nevreme u SAD: Prevrnuo se brod, udavilo se 17 turista, među kojima su i deca. Završena dramatična potraga za nestalima (FOTO) (VIDEO)

Najveća snaga ovog tornada osetila se u Maršaltaunu, gradu koji broji 27.000 stanovnika od kojih je, prema prvim procenama, desetoro zadobilo povrede. Pijavice koje su nosile sve pred sobom mogle su da se vide i na nekoliko kilometara od grada koji sada izgleda kao postapokaliptično mesto.

Nekoliko zgrada u ovom gradu ostalo je bez zidova i krovova, ulice su blokirane drvećem i banderama, neka domaćinstva su i poplavljena a lokalne vlasti proglasile su vanredno stanje.

(Telegraf.rs/D.Iv.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA