≫ 

Grčki pakao: Otac sa sinom u naručju tražio ostatke supruge u pepelu (FOTO) (VIDEO)

Prema poslednjim informacijama 74 osobe je stradalo, 170 povređenih, dok se 199 vodi kao nestalo

  • 4

Anksioznost, strah i šok ... Ovo su reči koje opisuju tragediju u Mati! Na stotine njih nestalo je bežeći od smrtonosne vatre. Porodice i prijatelji u potrazi za svojim najbližima... Za vatrogasce je najpotresnija bila scena oca sa detetom kako po pepelu traži ostatke supruge. Oni strahuju od najgoreg, nadajući se da su uspeli ipak da izbegnu vatrenu stihiju jer nisu uspeli da stupe u kontakt s njima.

Foto: Tanjug/AP

Požar u Grčkoj je podmetnut? Pojavio se snimak na kom se vidi kako čovek pali drveće (VIDEO)

Požari u Kineti i Kalitehnopulisu na Atiki već treći dan tinjaju, prenosi agencija ANA. U Kineti, požari se šire na dva fronta, a stanovnicima su lokalne vlasti još u utorak savetovali da se evakuišu.

Kako se navodi, trenutno požare gasi 176 vatrogasaca sa 74 vozila, 37 planinara, avioni i helikopteri.

Foto: Tanjug/AP

U gašenju požara u Kalitehnopulisu učestvuje 196 vatrogasaca sa 96 vozila, 10 mašina za gašenje požara, pet vojnih mašina i helikopter.

U požarima, koji su zahvatili Istočnu Atiku u predgrađu Atine pre dva dana, poginulo je, prema zvaničnim podacima, 77 osobe, a 199 se vodi kao nestali. U bolnici he smešteno 170 povređenih.

Društvene mreže su preplavljene postovima, a stranica za prijavu nestanka Silver Alert je počela da objavljuje fotografije i činjenice o nestalim ljudima, izveštava newsit.gr.

Niko nema jasnu sliku o broju nestalih osoba, ali veruje se da ih je 199.

Sa istom molbom za svog brata Panajotisa Kamilotorija obratila se preko Fejsbuka i Katerina Kamilotori ostavivši podatke svima koji znaju nešto da joj se jave.

Ovo je moj brat, nestao je u vatri u Mati pre više od 24 sata! Ko god da ga je video ili zna nešto, molimo vas da nas obavesti! Podelite je da je vidi što veći broj ljudi! Hvala ... - napisala je.

Istu tragediju doživljava porodica Fitro u Mati na Atici. Otac Gregori (54) i 11-godišnji sin Andreas nestali su juče u šest sati po lokalnom vremenu. Porodica je već u žalosti zbog gubitka njihove 14-godišnje ćerke, Evite, koja je pronađena mrtva.

Elias Floriotis, koji je preživeo požar, takođe poziva na identifikaciju njegovog ujaka. On se zove Mikalis Poliportis i izgubili su ga u vreme velikog požara.

Informacije o svom bratu koji je nestao juče u vatri u Mati traži i Antonis Kakaris, preko svog Fejsbuk naloga.

- Moj brat je nestao juče u vatri kod Matija, ako neko ima neke informacije, molim da pomogne - napisao je gospodin Kakaris.

A njegovi prijatelji traže Spirosa Kakarisa koji je otišao da pomogne i iznenada nestao.

Popi Siapkarah je nestala juče popodne u okrugu Mati. Izgubili su joj trag dok su suprug i njeno dete pokušavali da se spasu od plamena. Nosila je kratke pantalone i majicu. Svako ko zna išta neka kontaktira Silver Alert na 1065.

STRADAO OMILJENI SVEŠTENIK

Među žrtvama nacionalne tragedije, koja se odigrala u Rafini, bio je omiljeni sveštenik Spiridon Papapostolu.

Sveštenik Spiridon Papapostolu poreklom iz Agrine služio je mnogo godina u Crkvi Svetog Nikole. Brat mu je bio poznati kompozitor Dmitrij Papapostolou i sin sveštenika Atanasija Papapostolu.

Zbog vatre u Mati gde je bio sa svojom ženom i drugim rođacima utočište je potražio na obali mora.

Njegov rođak Dimitris Teodosiju, trener na akademiji FC Panaitolikos objavio je vest o smrti sveštenika na svom profilu na Fejsbuku:

- Oni su ušli u more da se spasu od vatre, ali, nažalost, stric nije uspeo. Bio je veliki sveštenik sa velikim zadatkom, posebno drag i pomagao je velikom broju ljudi u ministarstvu. Neka zemlja koja ga pokriva bude svetla. Hrabrost i snaga žrtvama i rođacima žrtava.

VIDEO: Vatra kulja pored puteva u Grčkoj, od dima se ništa ne vidi

VIDEO: Stravični snimci iz vazduha požara koji jede Grčku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мирко

    25. jul 2018 | 09:53

    Да се више никада и никоме не понови. Господ њихове душе да настани у рајска насеља а породицама настрадалих здравља и снаге.

  • Hogar Srpski

    25. jul 2018 | 09:28

    SAUČEŠĆE BRAĆI GRCIMA!

  • Dragan

    25. jul 2018 | 09:39

    Bože...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA