Policija ima dokaze: Uhapšen muškarac (65) koji je navodno podmetnuo požar u Grčkoj

Kada je shvatio koliki je požar izazvao i njegove tragične posledice, on je pokušao da prikrije svoje tragove zemljom, šljunkom i vodom na mestu gde je požar izazvan

  • 3

U Grčkoj je danas uhapšen muškarac (65) koji je navodno izazvao požar u istočnoj Atici.

Grčku iznenada pogodila snažna oluja posle požara, domovi su im poplavljeni, 220 poziva u pomoć: Ovi ljudi neće ni večeras spavati (VIDEO)

Istražni organi primili su devet svedočenja koja ukazuju da je on glavni osumnjičeni za izazivanje požara i mogao bi biti osumnjičen ukoliko se dokaže njegova krivica.

Osumnjičeni je spaljivao travu i suvo granje na brdu iznad Daou Penteli Foto: Tajnug/AP

Kako je prenela grčka Skaj televizija, on je spaljivao travu i suvo granje na brdu iznad Daou Penteli, kada su nastale varnice koje su odletele na okolnu vegetaciju, a zbog visokih temperatura i jakih vetrova to se ubrzo pretvorilo u veliki požar.

Kada je shvatio koliki je požar izazvao i njegove tragične posledice, on je pokušao da prikrije svoje tragove zemljom, šljunkom i vodom na mestu gde je požar izazvan.

Ovaj šezdesetpetogodišnjak je stanovnik oblasti Daou Penteli, a stanovnici te oblasti su ga nekoliko puta u prošlosti videli kako spaljuje đubre i suvo granje.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    30. jul 2018 | 00:12

    Da se ja pitam.Po kratkom postupku zna se.Sa celom njegovom familjom.Nikada vise nebi mu palo napamet. Da podmece pozare

  • PETAR 1

    30. jul 2018 | 08:26

    Pratio sam novinarske izvestaje, oni su govorili da su pozari poceli na vise mesta skoro u isto vreme, pa da je uhapseno cetiri osobe zbog podmetanja, pa nisu palili vec krali. Neznam ali ovoliki pozar da izazove jedan covek slucajno sumnjivo da bog kaze. Mislim da se trazi zrtva, za nerad sluzbi koje su zakazale.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA