≫ 

Posle incidenta u Kušadasiju, u "Lasti" tvrde: Srbi nisu bili pijani, napadač je tri dana obilazio oko vozila (FOTO) (VIDEO)

Autobus na koji je bačen Molotovljev koktel, prevozio je studente Fakulteta organizacionih nauka

  • 2

U nedelju uveče u Kušadasiju pijani Turčin koji, kako se ispostavilo, ima ruski pasoš, napao je grupu turista iz Srbije u kojoj je najviše bilo studenata sa Fakulteta organizacionih nauka. Prema navodima medija, muškarac je bacio dva molotovljeva koktela na autobus jer je bio isprovociran tučom koja se desila na bazenu hotela u kom je odseo on i naši mladi ljudi. Međutim, "Lastin" vozač tvrdi da nije bilo nikakvog sukoba i da je nasilnik tri dana obilazio oko vozila.

Studenti se u trenutku napada nisu nalazili u autobusu.

- Mladi su se spremali za izlazak u grad i bili su ispred hotela. Nikakava tuča ili svađa nije prethodila incidentu i naši turisti nisu bili pijani kako su naveli neki mediji. Turčin se tri dana motao oko autobusa i sinoć je mu je samo došlo da baci dva Molotovljeva koktela koje je sam napravio. Otišao je na pumpu, kupio benzin i napravio koktel i bacio ga - započeo je razgovor za Telegraf.rs Miodrag Skendžić, Rukovodilac marketinga, komercijalnih poslova "Laste".

Naši turisti napadnuti u Kušadasiju: Pijani Turčin započeo tuču sa Srbima, pa se vratio sa molotovljevim koktelima (FOTO) (VIDEO)

Autobus na koji je bačen molotovljev koktel, prevozio je studente Fakulteta organizacionih nauka, kako je naveo "Lastin" vozač. Šteta na vozilu nije velika, i najvažnije je da niko nije povređen.

Autobus na koji je bačen Molotovljev koktel bio je prazan i nalazio se ispred hotela Foto: Promo

- Studenti uglavnom imaju između 21 i 24 godina. Autobus je bio parkiran ispred hotela a "sreća" je što je Turčin bacio molotovljev koktel oko 23 časa. Da je odlučio to da uradi oko 4 ujutru sve bi izgorelo, čak i hotel, jer tada nikog nema na ulici i niko ništa ne bi video, dok ne bi bilo kasno - objasnio je naš sagovornik.

Kako navodi, iako šteta nije velika i niko nije povređen ipak su Srbi doživeli traumu, naročito što su više od hiljadu kilometra daleko od kuće, a vozačima "Laste" je bilo najteže.

Pogledajte snimak:

Sa druge strane, iz agencije koja je organizovala putovanje i unajmila autobuse kažu da je napad ipak bio provociran svađom koja se desila na bazenu hotela. Njihovi koordinatori i vodiči tvrde da su studenti, kao i Turčin, bili pijani.

Krvavi epilog ovog dešavanja sprečen je brzom reakcijom osoblja hotela, a zahvaljujući policiji napadač je u kratkom roku uhapšen.

VIDEO: Tuča u Železniku: Pobili se šofer autobusa i putnik

(Ivana Vlajković/i.vlajkovic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavko kt

    30. jul 2018 | 19:26

    Alkohol je opasan za sve bio rus ili turcin

  • @ Kiki

    30. jul 2018 | 16:13

    Auu kakva bruka pijani rus To što je pijan, to je ok Ali gde na braću srbe pa oni nas vole Bar tako kažu rusofili a ja? Ja sam srbofil a ruse i i ostalu nazovi braću Njih volim? Ma i bog da ih voli tako

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA