"Ugasio bih vladu da bismo završili zid": Tramp bi zbog granice sa Meksikom poslao i službenike na prinudni odmor

Do gašenja vlade u SAD dolazi kada predsednik odbije da potpiše zakone o raspoređivanju sredstava iz budžeta na državna ministarstva, agencije i programe

  • 0

Američki predsednik Donald Tramp ponovo je izjavio da je spreman da dozvoli da se američka federalna vlada "ugasi" zbog spora o finansiranju zida na granici sa Meksikom, ali je ovaj put dodao da "će uvek ostaviti mesta za pregovore".

- Svakako bih bio voljan da je ugasim (vladu) kako bismo to završili (zid) - rekao je Tramp, dodajući da "nema crvene linije", prenosi AP.

Šta se krije iza navoda da su Tramp i Putin postigli dogovor o podeli Kosova? Oglasila se zvanična Moskva, evo šta je u pitanju

Američki predsednik trenutno se bori da izdejstvuje reformu imigracionog zakona.

Gašenje američke vlade nije neuobičajena stvar, a dešavalo se i tokom mandata prethodnih američkih predsednika.

"Glas Amerike" podseća da je američka federalna vlada od 1976. bila "ugašena" 18 puta, a da se to poslednji put dogodilo 2013. godine.

Do gašenja vlade u SAD dolazi kada predsednik odbije da potpiše zakone o raspoređivanju sredstava iz budžeta na državna ministarstva, agencije i programe.

Trampov poraz: Odbačen predlog zakona o imigraciji, nema para ni za izgradnju zida sa Meksikom

Posledica toga je da prestaje finansiranje funkcija federalne vlade, prestaje rad pojedinih manje važnih aktivnosti i smanjenje drugih, što uključuje i prunudne odmore za neke vladine službenike.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA