≫ 

Još jedan avion pao u Švajcarskoj: Letelica se srušila u Alpima

Jedan svedok je rekao da je "avion skrenuo za 180 stepeni južno i potom pao na zemlju kao kamen"

  • 2

Stari tip aviona sa propelerom srušio se danas u Švajcarskim Alpima, a informacija o žrtvama još nema. Kako prenosi AP, avion je bio u vlasništvu kompanije Ju Er koja u ponudi ima letove sa panoramskim razgledanjem. Kako piše BBC, u padu aviona iz Drugog svetskog rata je poginulo 20 ljudi.

Srušio se mali avion u Švajcarskoj, stradala četvoročlana porodica

Avion tipa "Junker JU-52 HB-HOT" je prevozio 17 putnika i 3 člana posade na turu razgledanja. Poginuli su bili starosti od 42 do 84 godine. Avion je nemačke proizvodnje, napravljen tridesetih godina prošlog veka.

PAO KAO KAMEN

Uzrok pada letelice još uvek je nepoznat. Jedan svedok je rekao za švajcarske medije da je "avion skrenuo za 180 stepeni južno i potom pao na zemlju kao kamen".

Policija u južnom delu kantona Grubinden saopštila je da se avion, u kojem ima mesta za nekoliko putnika, srušio danas u švajcarskim Alpima na nadmorskoj visini od 2.540 metara i to u oblast u kojoj je obično puno planinara i u kojoj ima mnogo glečera.

Kako se navodi, policija nije pružila informacije o žrtvama, ali je saopštila da planira konferenciju za novinare tokom popodneva. Kompanija Ju Er je takođe, bez iznošenja detalja, saopštila da je jedan njen avion danas imao nesreću.

Avion se srušio na nadmorskoj visini od 2.540 metara, Foto: Tanjug/AP

Švajcarska policija je potvrdila da se avion Ju Era srušio u švajcarskim Alpima. Švajcarski dnevnik Blik je izvestio da su avioni ove kompanije građeni tako da u svaki od njih staje ukupno 17 putnika i tri člana posade.

Švajcarsko civilno vazduhoplovstvo je zatvorilo vazdušni pristor iznad mesta nesreće za letove, navodi agencija.

VIDEO: Pakao uživo - Putnik srušenog aviona u Pretoriji snimio trenutak pada

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dagmar

    5. avgust 2018 | 13:15

    Pitajte Englese mozda su ga Rusi sruili????

  • Zürich

    5. avgust 2018 | 13:36

    To je neki njihov stari krš ,100 godišnjak,nije ni čudo što je pao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA