≫ 

Rajsko ostrvo pretvorilo se u pakao: Neodoljive bele peščane plaže preplavile su horde turista koji u panici hoće da što pre pobegnu odatle (FOTO) (VIDEO)

Indonežanske vlasti strahuju da bi broj žrtava mogao da se popne i na 140, jer spasioci još uvek pokušavaju da se probiju do predela koji su pretrpeli najviše štete, gde su kuće, škole i džamije sravnjene sa zemljom

  • 3

Tokom panične evakuacije, koja je usledila nakon razornog zemljotresa jačine 7 stepeni po Rihteru, koji je pre nekoliko dana pogodio indonežanska ostrva Bali i Lombok, bele peščane plaže pretvorile su se u pravi turistički pakao.

Nakon potresa koji je odneo najmanje 98 života, mnoštvo turista i stanovnika Lomboka preplavilo je plaže, sa željom da se što pre evakuiše sa ostrva.

>>> Hrvat bio u grotlu stravičnog zemljotresa u Indoneziji: Bacilo me nekoliko metara, nestalo je struje, a onda je sve počelo da se raspada (FOTO) (VIDEO)

Mnoštvo turista i stanovnika Lomboka preplavilo je plaže, sa željom da se što pre evakuiše sa ostrva - Foto: Profimedia

Indonežanske vlasti strahuju da bi broj žrtava mogao da se popne i na 140, jer spasioci još uvek pokušavaju da se probiju do predela koji su pretrpeli najviše štete, gde su kuće, škole i džamije sravnjene sa zemljom.

U strahu od cunamija, pri manjim potresima koji su usledili nakon prvog, razarajućeg, brojni turisti koji su čekali brodove za evakuaciju, grabili bi svoje osnovne stvari i peli se na više terene.

Australijanac Dejl Mafeskijoni (38) jedan je od onih koji su uspeli među prvima da se evakuišu sa Lomboka, nakon što je hotel u kome je boravio, skoro potpuno porušen.

Beli pesak zamenile su horde ljudi koje čekaju na evakuaciju - Foto: Profimedia

Kako je rekao, on i njegovi prijatelji evakuisani su iz hotela na više predele čim je počeo zemljotres, ali kad su se, nakon što je tlo prestalo da se pomera, vratili do hotela, tamo su zatekli samo ruševine.

Ubrzo nakon toga prebačeni su u luku, odakle su brodom prebačeni na Bali.

Ipak, veliki broj turista, ali i stanovnika Lomboka, morao je da čeka brodove za evakuaciju čitav dan, kako bi utočište našli na bezbednijoj lokaciji.

VIDEO Ove plaže oduzimaju dah, bukvalno: Odnele su najviše života, a njihova lepota je nestvarna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grgur

    7. avgust 2018 | 18:07

    A sto se evakuišu!!?? Nit je cunami ..nit je pozar..nit je vulkan..???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA