≫ 

Milijarder i advokat koji je branio žrtve zločina uhapšen u striptiz klubu, a sve je ličilo na scenu iz filma "Paranoja u Las Vegasu" (FOTO) (VIDEO)

Protiv njega je 2008. godine podignuta optužnica za narkotike i bezbednosne prevare

  • 0

Protiv milijardera i advokata Henrija T. Nikolasa III podignuta je optužnica za drogu, nakon što je uhapšen početkom nedelje zajedno sa jednom ženom u Las Vegasu.

On je uhapšen u utorak u jednom kazino i strip klubu u Las Vegasu, a pod sumnjom da je krijumčario heroin, kokain, metamfetamin i ekstazi, rekao je juče za AP policajac Lari Hadfild.

Ova scena sa čitavim arsenalom droge u kazinu neodoljivo podseća na film "Paranoja u Las Vegasu" sa Džonijem Depom i Benisijom del Torom u glavnim ulogama, kao i Nikolasova faca na policijskoj fotografiji.

Kineski milijarder pozirao za fotku na ivici zida, a onda je pao sa 15 metara visine i umro!

Nikolasov pravni zastupnik Dejvid Česnof rekao je američkoj agenciji da njegov tim vodi sopstvenu istragu i da će se "sa činjenicama suočiti na sudu", a sudska dokumenta pokazuju da je Nikolas pušten bez kaucije da se brani sa slobode.

Nikolas je, kako agencija navodi, bio koosnivač kopanije za izradu čipova Broad Korp (Broadcom Corp.) 1991. godine a podneo je ostavku na mesto predsednika i izvršnog direktora 2003. godine.

Protiv njega je 2008. godine podignuta optužnica za narkotike i bezbednosne prevare.

Uhapšen je zbog krijumčarenja droge Foto: Tanjug/AP/Las Vegas Metropolitan Police Department

Prva optužnica je odbačena 2009, a druga, za narkotike, 2010. godine.

Ovaj milijarer je advokat žrtava zločina, a finansirao je kampanju u SAD za zakonske mere kojima se žrtvama zločina i članovima njihovih porodica garantuju određena prava.

Takozvana Povelja prava žrtava, "Marsin zakon", dobila je ime po Nikolasovoj sestri Marseli, "Marsi" Nikolas, studentkinji koledža u Kaliforniji koju je bivši momak pratio i ubio 1983. godine.

Agencija podseća da pet država - Kalifornija, Ohajo, Ilinois, Severna i Južna Dakota imaju usvojen Marsin zakon.

Južna Dakota je taj zakon promenila ranije ove godine kako bi policiji i tužilaštvu pomogla da umanji nepredviđene birokratske probleme koje je izazvao.

Sa njim je uhapšena i jedna ženska osoba Foto: Tanjug/AP/Las Vegas Metropolitan Police Department

Nacionalna organizacija koja se zalaže za usvajanje Marsinog zakona saopštila je u četvrtak da je svrha tog zakona "daleko veća od bilo koje osobe".

- Optužbe u medijima ne bi trebalo mešati sa Marsinim zakonom, pokretom za prava žrtava koga je osnovao doktor Nikolas, a koji toliko puno žrtava, advokata, zvaničnika i volontera pokušavaju da uvedu širom države - navedeno je u saopštenju.

Henri Nikolas je u četvrtak uhapšen zajedno sa Ešli Fargo.

Hadfild je kazao da se ona suočava sa istim optužbama kao i Nikolas, sudski podaci poklazuju da je i ona puštena bez kaucije da se brani sa slobode, a da je saslušanje zakazano za septembar.

VIDEO: KNJIGA O TRAMPU: Delo Majkla Vulfa koje je izazvalo kontroverze u svetu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA