≫ 

Jemenski dečaci su pevali i smejali se u školskom autobusu: Nekoliko sati kasnije skoro svi su bili mrtvi (FOTO) (VIDEO)

U napadu je poginula 51 osoba, od kojih je 40 dece

  • 1

Za grupu dečaka iz severnog Jemena četvrtak je trebao da bude dan za proslavu, kada su krenuli na dugo očekivani izlet kako bi obeležili završetak letnje škole. Nekoliko sati nakon polaska na izlet, većina je poginula u napadu snaga Saudijske Arabije.

Snimak koji je napravio jedan od dečaka prikazuje mališane kako pevaju i raduju u prepunom školskom autobusu, uzbuđeni zbog onog što ih čeka, dok ih roditelji ispraćaju i žele im srećan put.

Nekoliko sati nakon polaska, dečak koji je snimio video i većina njegovih drugova bili su mrtvi, nakon što su snage Saudijske Arabije pogodile školski autobus, piše Si-En-En.

Crni bilans napada u Jemenu: Stradalo 50 ljudi, 77 povređeno, među njima najveći broj dece

Krvavi školski rančeve dece koja su poginula u napadu Foto: Tanjug/AP

Susedna Saudijska Arabija predvodi koaliciju zemalja zaliva protiv Hutijevih pobunjenika u severnom Jemenu od 2015, nakon što su pobunjenici pod pokroviteljstvom Irana proterali podršku vlade SAD i Saudijske Arabije.

Deca, koja su bila uzrasta između šest i 11 godina, bili su na izletu na groblju pobunjenika, na jednoj od retkih zelenih površina u ovom delu zemlje.

- Zbog rata većina parkova i bašta je uništeno - rekao je dečacima nastavnik Jahua Husein (40).

On je izjavio kako su dečaci bili veoma uzbuđeni zbog putovanja i samo su o njemu pričali poslednjih nekoliko dana.

Na snimku se vide dečaci kako recituju stihove iz Kurana, a nakon toga jedan od dečaka govori kako treba da naprave zajedničku fotografiju.

Neki od dečaka imali su sreće Foto: Tanjug/AP

Nakon izleta, dečaci su se vratili u bus, kada se dogodio strašni napad. Njihov nastavnik Husein zakasnio je na izlet pa je došao kolima, koja je parkirao u blizini autobusa, kada je došlo do eksplozije.

- Čuo sam glasnu eksploziju i svuda je bilo prašine i dima. Scena ne može da se opiše rečima, svuda okolo bili su delovi tela i krv - rekao je nastavnik.

Jedan od očeva poginulog dečaka rekao je da je počeo da vrišti kada je čuo šta se desilo.

Ostaci autobusa nakon napada Foto: Tanjug/AP

- To su bila samo deca, kako su mogli tako nešto da urade - dodao je on.

U napadu je poginula 51 osoba, od kojih je 40 dece. Povređeno je 75 ljudi, a među povređenima ima čak 56 dece.

Snimak koji sadrži uznemirujuće scene možete da pogledate na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA