≫ 

Prizori iz horora i dalje su na mestu tragedije u Đenovi: Ispod tona betona u smrskanom autou pronađeno telo devojčice (9) i njenih roditelja

Brojka od 41 poginulog i dalje je neslužbena jer tela treba da se službeno identifikuju

  • 4

Još troje ljudi pronađeno je ispod ruševina urušenog vijadukta Morandi u Đenovi, čime je broj poginulih u tragediji porastao na 41, prenosi agencija ANSA.

ANSA piše kako su vatrogasci pronašli tela devetogodišnje devojčice i njenih roditelja uz "potpuno uništen automobil" kojim su putovali.

Čak 9 mostova se srušilo u poslednjih pet godina u Italiji: Građevinska mafija štedela na cementu, a sada ova bahatost dolazi na naplatu (FOTO)

Agencija prenosi kako je brojka od 41 poginulog i dalje neslužbena jer tela treba da se službeno identifikuju. Vatrogasci su na Tviteru samo potvrdili pronalazak smrskanog automobila.

I dalje se ne zna zvaničan broj nastradalih Foto: Tanjug/AP

DAN ŽALOSTI U ITALIJI

Subota je u Italiji proglašena danom žalosti, u skladu s državnim sahranama koje će se za deo žrtava u Đenovi održati u 11.30 po lokalnom vremenu.

VIDEO: Obrušio se glavni most u Đenovi, haos vlada gradom

Među prisutnima će biti i predsednik Serđo Matarela, ali neke od porodica odlučile su da bojkotuju ceremoniju zbog besa prema vlastima.

Vijadukt Morandi urušio se u utorak tokom oluje. Više od trideset automobila i kamiona palo je na tlo s visine od 45 metara.

U Italiji je danas dan žalosti Foto: Tanjug/AP

Smatra se da je tragediju uzrokovao jedan od betonskih nosača sajli, otkrili su inženjeri koji su istraživali nesreću.

Italijanski premijer Đuzepe Konte u petak je započeo proces oduzimanja dozvole privatnoj firmi koja je upravljala tim mostom. Kompanija "Autostrade per l'Italia" odbacuje krivicu za ovu nesreću.

VIDEO: Stravični prizori u Đenovi: Smrskana vozila, spasioci tragaju za preživelima

VIDEO: Italija u suzama: Spasioci izvlače tela stradalih ispod srušenog mosta u Đenovi

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA