Tramp ne želi da pravi ustupke Turskoj, a evo šta misli o Iranu i sankcijama Rusiji

Što se tiče Rusije, američki predsednik kaže za Rojters da bi razmotrio ukidanje sankcija Moskvi ukoliko bi oni bili voljni da sarađuju po pitanju Ukrajine ili Sirije

  • 2

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je za Rojters da neće praviti ustupke Turskoj kako bi američki sveštenik Endru Branson, optužen za učešće u neuspelom puču u Turskoj 2016. godine, bio oslobođen.

Kako kaže, mislio je da je postigao dogovor sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom kada je pomogao u ubeđivanju izraelskih vlasti da puste jednog zatvorenog turskog državljanina. Tramp je tada pomislio da će Erdogan osloboditi Bransona.

Poznati američki reditelj tvrdi: Tramp je zli genije koji želi da bude doživotni predsednik SAD (VIDEO)

- Veoma je tužno ovo što Turska radi. Mislim da prave užasnu grešku. Neće biti ustupaka - rekao je Tramp u ekskluzivnom intervjuu za Rojters.

Erdogan i Tramp Foto: Tanjug/AP

Tramp je uveo tarife na izvoz turskog čelika i alumnijuma kao odgovor na to što Branson nije pušten, ali nije zabrinut da će se ekonomska šteta proširiti Evropu.

- Nisam nimalo zabrinut. Nisam zabrinut. Ovo je ispravna stvar - rekao je Tramp, upitan da li postoji mogućnost štete i po ekonomije drugih zemalja.

Po pitanju mogućeg sastanka sa predsednikom Irana Hasanom Rohanijem, koji je Tramp pominjao ranije ovog meseca, američki predsednik je rekao da je u redu ako želi da se sastane, ali ako ne: "Nimalo me nije briga".

Hasan Rohani Foto: Tanjug/AP

Zvanični Teheran uključujući i vrhovnog vođu Irana Ali Hamneija odbili su Trampovu ponudu za sastanak.

Što se tiče Rusije, američki predsednik kaže za Rojters da bi razmotrio ukidanje sankcija Moskvi ukoliko bi oni bili voljni da sarađuju po pitanju Ukrajine ili Sirije.

Upitan o društvenim mrežama, Tramp smatra da je "veoma opasno" da kompanije kao što su Fejsbuk i Tviter stvaraju sopstvene smernice.

Tramp i Putin Foto: Tanjug/AP

Društvene mreže su na udaru Kongresa, podseća Rojters, dodajući da se pronalaze načini suzbijanja strane propagande na ovim platformama.

VIDEO: Britanska javnost ne podnosi Donalda Trampa

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    21. avgust 2018 | 12:16

    Amerika je nekada imala dobre psihijatre.Očigledno je da su "zauzdani" silom umišljenih veličina.

  • Јован

    21. avgust 2018 | 16:00

    Чим га оволико пљују мора да је исправан!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA