≫ 

Tramp gubi podršku Amerikanaca: Dobio je loše ocene u anketama, SAD ide u pogrešnom smeru, a samo za jednu stvar je pohvaljen

Oko 60 odsto Amerikanaca ne odobrava njegov rad kao predsednika

  • 10

Predsednik SAD Donald Tramp nastavlja da dobija loše ocene od većine Amerikanaca kada je reč o njegovom celokupnom angažmanu, iako je dobio relativno dobru ocenu u pogledu načina na koji upravlja ekonomijom.

Oko 60 odsto Amerikanaca ne odobrava njegov rad kao predsednika, u odnosu na 38 odsto onih koji su optimisti, prema rezultatima nove ankete Asošiejted presa i NORC Centra za istraživanja o javnim pitanjima.

Steže se obruč oko Trampa: Ovih njegovih pet bliskih saradnika priznalo zločine, dok predsednik SAD okreće glavu na drugu stranu (FOTO)

Procenat onih koja ga podržavaju je pretežno stabilan od početka njegovog predsedničkog mandata, prenosi agencija AP.

Tramp je najbolju ocenu javnosti dobio za način na koji upravlja ekonomijom, gde je zadobio podršku 51 odsto građana.

Jedna trećina Amerikanaca kaže i da odobravaju Trampovo učešće u istrazi Roberta Milera o ruskom mešanju u predsedničke izbore u SAD 2016. godine.

Robet Miler vodi istragu o umešanosti Rusije u američke izbore Foto: Tanjug/AP

Tramp, međutim, nastavlja da dobija loše ocene po pitanju imigracije i zdravstvene zaštite, jer samo 38 odsto Amerikanaca odobrava njegov rad u oblasti imigracije, dok 36 procenata odobrava njegovo delovanje u oblasti zdravstvene zaštite.

Iako su građani pretežno pesimistični po pitanju spoljne politike koju vodi Tramp, gde uživa podršku samo 36 odsto građana, Amerikanci su daleko optimističniji kada je reč o Trampovoj politici prema Severnoj Koreji, gde ima podršku 47 odsto građana.

Amerikanci podržavaju Trampovu politiku prema Severnoj Koreji Foto: Tanjug/AP

Većina Amerikanaca, pak, smatra da zemlja ide u pogrešnom pravcu. To tvrdi 62 odsto građana, u odnosu na 38 procenata koji su mišljenja da ide u dobrom smeru.

U anketi je učestvovalo 1.055 odraslih građana u periodu od 16. do 20. avgusta.

KRITIKOVAO DRUŠTVENE MREŽE

Predsednik SAD Donald Tramp ponovo je danas kritikovao kompanije koje rukovode društvenim mrežama, zbog, kako kaže, "ućutkivanja miliona ljudi".

- Giganti u oblasti društvenih mreža ućutkuju milione ljudi. Ne mogu to da čine čak i ako to znači da moramo da nastavimo da slušamo lažne vesti kao što su vesti CNN-a, čiji je rejting ozbiljno stradao. Ljudi moraju da shvate šta je realno, a šta nije, bez cenzure! - napisao je Tramp na Tviteru.

Tramp je kritikovao društvene mreže Foto: Foter/Flickr/SalFalko, UBPVPDR Hrvatska, Tanjug/AP

Tramp nije imenovao nijednu kompaniju, navodi agencija Rojters, dodajući da njegovi komentari dolaze u trenutku kada su društvene mreže suočene sa pojačanom kontrolom Kongresa i njegovim nadzorom strane propagande.

Kompanije Fejsbuk, Tviter i Alfabet ugasile su u utorak više stotina naloga povezanih sa navodnim pokušajem Irana da širi dezinformacije u SAD, dok je Fejsbuk saopštio da je druga propagandna kampanja povezana sa Rusijom.

VIDEO: Britanska javnost ne podnosi Donalda Trampa

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Posiden

    27. avgust 2018 | 01:59

    OD PUTINA ( CARA ) MORA DA TRAZI SAVET !.

  • M

    26. avgust 2018 | 22:38

    Anketa tendenciozna, uzorak nije reprezentativan. Iznenadic se ti lazni proroci kao i 2016. kad je i pored sve njiove halabuke pobedio. Samo sto Ameriku vise ni on ne moze da spasi, previse je zla pocinila.

  • Sale1971

    26. avgust 2018 | 21:19

    Potkovan je i Tramp milijardama, uz to inteligentan i arogantan...eto njega oba mandata!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA