Nova brutalna ubistva u Meksiku: Nastradao poznati kamerman i još jedna osoba, policija nemoćna pred sukobima kartela (FOTO)

Druga žrtva nije odmah identifikovana i istraga je u toku

  • 0

Kamerman i još jedan čovek ubijeni su u sredu u meksičkom gradu Kankunu, saopštila je kancelarija tužioca u zemlji koju novinarska udržanja smatraju jednom od najopasnijih na svetu za novinare.

U turističkom centru pronađeno osam tela: Američke vlasti upozorile građane da budu oprezni kada putuju u Meksiko

Kancelarija tužioca u pokrajini Kvintara Ro naveo je samo inicijale ubijenog kamermana, ali je lokalna televizijska stanica Kanal 10 u sredu na Tviteru objavila da žali zbog "nenadoknadivog gubitka" svog snimatelja Havijera Rodrigeza Valadaresa.

Druga žrtva nije odmah identifikovana i istraga je u toku, prenosi Index.hr.

VIŠE OD 100 NOVINARA UBIJENO OD 2000. GODINE

Najmanje dvanaest reportera ubijeno je u Meksiku prošle godine, a ove godine dosad je zabeleženo najmanje šest mrtvih, navodi udruženje za slobodu govora Article 19.

Organizacije za slobodu medija objavile su da je u Meksiku od 2000. godine ubijeno više od 100 novinara, a većina zločina prošla je nekažnjeno.

U ovoj pokrajini, koja je dugo bila jedna od najsigurnijih meksičkih država, stanje sigurnosti se pogoršalo zbog obračuna bandi u borbi za kontrolu tržišta droge, čak i u turističkim gradovima kao što je Kankun.

Dva novinara su ubijena u toj državi poslednjih meseci, od kojih je jedan pretnje smrću primao mesecima.

VIDEO: Hladnokrvno ubistvo vlasnika diskoteke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA