≫ 

Britanac (21) osuđen na doživotnu robiju zbog planiranja atentata na premijerku Terezu Mej (FOTO)

On je prošlog meseca bio osuđen zbog pripremanja terorističkih činova, a londonski sud mu je danas izrekao doživotnu kaznu zatvora

  • 6

Britanac Najmur Rahman (21) osuđen je juče na doživotnu robiju jer je planirao da ubije premijerku Terezu Mej, najpre detonirajući eksplozivnu napravu kako bi ušao u njenu kancelariju u Dauning stritu, a potom koristeći nož ili pištolj za napad na nju.

Tereza Mej opet zanjihala kukovima: Zaplesala sa mladim Afrikancima i izdominirala (VIDEO)

Ovaj britanac je planirao ubistvo britanske premijerke Foto: Tanjug/AP

Rahman, inače iz severnog dela Londona, planirao je da detonira improvizovanu eksplozivnu napravu pred kapijom Dauning strita, koju čuva jako obezbeđenje, i da uđe u premijerkinu kancelariju u haosu koji bi usledio kako bi je ubio, navodi policija, prenosi Rojters.

On je prošlog meseca bio osuđen zbog pripremanja terorističkih činova, a londonski sud mu je danas izrekao doživotnu kaznu zatvora.

- Rahmanova meta bila je premijerka, ali on nije zazirao ni da ubije nedužne prolaznike kako bi dopro do nje - rekao je Din Hejdon, britanski viši nacionalni kooridnator za antiterorizam.

Tereza Mej je bila meta ovog islamiste Foto: Tanjug/AP

Rahman je, dok je kovao zaveru, verovao da putem interneta komunicira s članovima Islamske države, a zapravo je razgovarao sa policajcima FBI i britanske obaveštajne agencije MI5.

U jednom trenutku, naveo je Hejdon, Rahman je sagovorniku, ne znajući da je to policajac, rekao da, čak i da ne uspe da dopre do premijerke, samo želi da zastraši ljude.

Rahman je uhapšen prošlog novembra, ubrzo nakon što se sastao sa čovekom za koga nije znao da je policajac.

VIDEO: U ovom izdanju je nisu videli: Tereza Mej zaigrala sa školarcima

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Arnold

    1. septembar 2018 | 10:11

    Dok su skapavali od gladi, vi ste tovarili brodove njihovim pirinčem, žitom, zlatom i nosili u Englesku. Da li stvarno milslite da možete zaobići najgoru moguću kaznu za zločine koje ste naneli citavom čovečanstvu?!

  • Cika Velja

    1. septembar 2018 | 11:43

    Bosnjacima ne uspe da ubiju premijera Srbije...i nikom nista?!

  • Renata

    1. septembar 2018 | 12:34

    A sta bi dobio da je uspeo? Ili je kaznjen sto nije?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA